Hırçın kedi biriken suların içinden kurtarıldı

Hırçın kedi biriken suların içinden kurtarıldı
Yayınlama: 11.03.2023
A+
A-

 

 

 

(AA)-Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’da hasar gören binadan 6 Şubat’tan bu yana çıkmayan “Gottik” adlı kedi gönüllülerin uzun uğraşları sonucu kurtarıldı.

Depremin ardından bölgedeki hayvanlara yönelik çalışma yürüten Adana merkezli Melekler Yaşam Köyü (MEYAKO) Derneği üyeleri, Hatay’ın merkez Antakya ilçesi Ekinci Mahallesi Çevre Yolu Caddesi’ndeki büyük hasar gören bir binada, Romeo ve Gottik isimli iki kedinin mahsur kaldığı ihbarını aldı.

Depremin 32. gününde kedileri kurtarmak için harekete geçen dernek üyeleri Görkem Ağdaş ve Emrah Kıvrık, hayvanları kendilerine çekmek için bina içine mama bırakıp kapanlar kurdu.

Ağdaş ve Kıvrık’ın birkaç gün takip ettiği kediler kapana yakalanmayınca, bulundukları binadan kurtarılması için çalışma başlatıldı.

Bina içinde dernek üyelerinden kaçan kedilerden “Gottik” depremin ardından yaklaşık 70-80 santimetre yükseklikte suyla dolan bodruma girdi.

Suyun içine giren Ağdaş ve Kıvrık, uzun uğraşlar sonucu “Gottik”i kurtarıp sahibine teslim etti. Binada kalan diğer kedinin de kurtarılması için yeniden kapan kuruldu.

MEYAKO Derneği veteriner teknikeri Görkem Ağdaş, iki kediyi kurtarmak için uzun süredir mücadele verdiklerini söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.