Herkes İçin Dil Konferansı

Herkes İçin Dil Konferansı
Yayınlama: 04.11.2022
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu (YADYO), Birinci uluslararası “Language-for-All” (Herkes için Dil) (LFAC’22) konferansına ev sahipliği yaptı.

Dünyanın farklı Ülkelerinden ve Türkiye’nin çeşitli Üniversitelerinden Çukurova Üniversitesine akademisyenlerin katkılarıyla gerçekleşen konferansta ‘ikinci dil eğitimi, dilbilim, toplumdilbilim, dil ve kültür, dil ve edebiyat, dil ve küreselleşme, dil ve teknoloji’ gibi birçok alanda sunumlar gerçekleştirildi.

Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleşen “Herkes İçin Dil” konferansına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. Neslihan Boyan, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yonca Özkan ve akademisyenler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından YADYO Müdürü Prof. Dr. Yonca Özkan açılış konuşması gerçekleştirdi. Prof. Dr. Özkan, konferansa katılan konuklara etkinlik ile ilgili bilgi vererek yurtdışı ve yurtiçinden gelen akademisyenlere katkılarından dolayı teşekkür etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz da konuşmasına, akademisyenleri Çukurova Üniversitesinde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek başladı. Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biri olan Çukurova Üniversitesinin dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 500 içerisinde yer aldığına dikkati çeken Prof. Dr. Yılmaz, Biz, Çukurova Üniversitesi olarak, bilim, teknoloji, araştırma ve geliştirme alanlarında düzenlenen önemli uluslararası etkinlikler ve konferanslar vasıtasıyla, bireyleri dünya vatandaşı olma yolunda teşvik etmeyi görev edinmiş bulunmaktayız. Böylesi kapsamlı akademik uluslararası bir konferansı organize ettiği ve hedef

alanla ilgili kıymetli bilim insanlarını bir araya getirdiği için Yabancı Diller Yüksek Okulu’na müteşekkiriz. Hepinize Çukurova Üniversitesine gönülden hoş geldiniz diyorum.” şeklinde konuştu

Açılış konuşmalarının ardından video konferans ile toplantıya katılan Çukurova Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ve İngiliz Dili Eğitimi bölümlerinin kurulmasına çok büyük katkı sağlamış olan Prof. Dr. F. Özden Ekmekci, kendisine ithaf edilen Birinci Uluslararası “Language-for-All” (LFAC’22) konferansı için düzenleme kurulu ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.