“HER TÜRLÜ SORUNA KARŞI BİRLİKTE HAREKET EDİLECEK”

Baro Yönetiminden ATO Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz’e ‘Hayırlı olsun’ ziyareti.

“HER TÜRLÜ SORUNA KARŞI BİRLİKTE HAREKET EDİLECEK”
Yayınlama: 10.07.2024
A+
A-

Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz ve Yönetimi; Adana Tabip Odası Başkanlığına seçilen Uzm. Dr. Özden Polatöz’e ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Şiddet ve engelli bireylerin karşılaştığı sorunlar üzerine istişarede bulunuldu.

AV. SEMİH GÖKAYAZ, “EKONOMİK VE SOSYAL SORUNLAR GİDEREK DERİNLEŞİYOR”

Adana Barosu Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Eraslan Önenli, Genel Sekreter Av. İlker Güzel, Engelli Hakları Komisyonu Başkanı Av. Özlem Kara, Komisyon üyeleri; Av. Bahar Melek Dizdar ve Av. Ayşe Zilan’ın hazır bulunduğu ziyarette konuşan ADANA Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, “Öncelikle yeni göreviniz hayırlı olsun. Tüm yönetim ve kurullardaki arkadaşlara başarılar diliyoruz. “Ülkemizin içinde bulunduğu gerek ekonomik gerekse sosyal sorunlar giderek derinleşiyor. Yoksulluk ve işsizlik artarken, adalet, sağlık ve eğitim gibi temel alanlarda yaşanan sıkıntılar endişe verici boyutlara ulaştı. Toplumsal şiddet, her ortamda ve her meslek grubuna karşı gerçekleştirilir oldu. Umarız bu sorunlar bir an önce çözüme kavuşturulur ve çok daha iyi şartlarda mesleğimizi yapma olanağına kavuşuruz. Bu anlamda her türlü işbirliği içerisinde olmak bizleri mutlu eder. Tekrar hayırlı olsun.” dedi.

UZM. DR. ÖZDEN POLATÖZ, “ETKİN UYARI SAĞLANMALI”

TTB Delegasyon Üyesi Uzm. Dr. Selahattin Menteş’in de hazır bulunduğu ziyarette Baro Yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz, “Öncelikle hoş geldiniz. Malumunuz şiddet; sadece hekimlerin sorunu değil, tüm meslek guruplarının sorunudur. Eğitimciye, kadına şiddetin, çocuğa, hayvana şiddetin boyutu da çok fazla. Şiddet uygulayıcılara verilen cezaların önleyici olmadığı kanısındayız. Onlarca hekim arkadaşımız katledildi. Çok daha fazlası şikayet ve şiddet mağduru. Toplumsal sorun olan şiddetin önlenmesi için uygulanan cezalar caydırıcı olmadığı kanaatindeyiz. Gerekli hukuki tedbirlerin alınması noktasında birlikte hareket ederek uyarıcı etki sağlayarak yetkilileri harekete geçirebiliriz. Toplumumuzda eğitim, ulaşım, fiziksel çevre, kabul edilmeme gibi en büyük zorlukları engelli vatandaşlarımız yaşamaktadır. Sorunların çözülmesi için bize düşen her görevi yerine getirmeye hazırız.” diye konuştu.

Açıklamaları ardından Baro ve Tabip Odası Başkanları engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak için ortak komisyon kurarak, farkındalık yaratmak için çeşitli etkinlikler yapacaklarını dile getirdiler.

Kaynak: Adana Tabip Odası / Haber Bülteni

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.