Adana bugünlerde sıcaklık değerlerinin 40°C’yi aşmasıyla bunaltıcı bir güne merhaba dedi. İnsanlar gibi şehirdeki canlılar da zor anlar yaşıyor. Şehrin merkezindeki Atatürk Parkı’nda, bir güvercin kaldırımda hareketsiz şekilde beklerken görüldü.
Kaldırımda halsiz şekilde çökmüş bir güvercin, parkta dolaşan vatandaşların dikkatini çekti. Kuşun nefes almakta zorlandığını görenler hemen yanına su döktü, kimisi elleriyle kuşu gölgeye taşımaya çalıştı. Bu duygu dolu anlar çevredeki birçok kişinin ilgisini çekti. Bu anlar cep telefonu kameralarına yansıdı.
Vatandaşlar, sıcak adana günlerinde hayvanlara su bırakmanın ne kadar önemli olduğunu hatırlattı.
Güvercine su vermeye çalışan vatandaş, “Sıcak o kadar fazlaydı ki, kuş kendine gelemedi. İçim parçalandı. Herkes bir kap su koysa, çok şeyi değiştirir” dedi.
Aynı saatlerde parkın diğer köşesinde ise benzer bir tablo vardı. Birkaç güvercin, Atatürk Parkı’ndaki süs havuzunun kenarına sığınmış, gagalarını suya daldırarak serinlemeye çalıştı. Gölgede ve suya yakın kalan bu güvercinler, bir yandan dinleniyor, bir yandan da Adana’nın yakıcı sıcağından korunmaya çalışıyor.