Hasan Adalı Tesisleri Adana’ya yakıştı

Hasan Adalı Tesisleri Adana’ya yakıştı
Yayınlama: 07.11.2022
A+
A-

 

 

Adana’nın Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele eden başarılı halkın takımı Adana 1954 Spor Kulübü Hasan Adalı Tesisi’nin açılışı muhteşem bir törenle gerçekleştirildi.

Adana’nın seçkin iş insanı Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı’nın yanı sıra Milliyetçi Hareket Partisi Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, MHP Seyhan Belediye Meclis Üyesi Şehmus Uçar, yöneticiler, teknik heyet, oyuncular ve yüzlerce taraftarın katılımı ile gerçekleştirilen açılış töreninde merhum Hasan Adalı dualarla anıldı.

TESİS GİRİŞİNDE MEŞALELERLE KARŞILANDI

Tesise babası merhum Hasan Adalı’nın ismi verilen Serdal Adalı, Başkan Menderes Kutlu, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda taraftarla birlikte tesisin girişinde meşaleler eşliğinde davullarla karşılandı. Tesisin girişine asılan dev Hasan Adalı posteri karşısında duygulandığı gözlenen Serdal Adalı ile birlikte Başkan Menderes Kutlu, Genel Kaptan Burak Erdem ve yönetim kurulu üyeleri kurdelayı keserek ‘hayırlı olsun’ dileklerinde bulundular.

Teknik Direktör Ercan Albay ve futbolcular da Serdal Adalı’yı karşılayarak, Başkan Menderes Kutlu ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, merhum Hasan Adalı’nın dev posteri önünde günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Kentin örnek spor tesisleri arasında gösterilen Adana 1954 FK Hasan Adalı Tesisi açılışına katılan yüzlerce taraftara hitaben bir konuşma yapan Başkan Menderes Kutlu, “Tesisimizde emeği ecen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’a çok teşekkür ediyorum. Adalı Ailesi, hem Adana hem de bizim için manevi değeri büyük çok güçlü bir aile. Benim gönül bağım olduğu bir aile. Rahmetli Hasan Amcayı da bütün Adana’nın ne kadar sevdiğini biliyoruz. Biz de Adalı Ailesi’ne bir sürpriz yaparak Adana’mıza yakışır bir tesise ‘Hasan Adalı’ ismini vermek istedik. İsim de tesisimize yakıştı” diyerek, bir takımın tesisi olmazsa başarı olmasının zor olduğuna dikkat çekti.

FATİHALAR OKUNDU

Açılış törenini, muhteşem sunumu ile Ayfun Kaplan renklendirirken, merhum Hasan Adalı için ‘Fatihalar’ okunarak, Adalı Ailesi’ne tesisin oluşmasında yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür edildi. Tesisin ismini görünce kendisi için sürpriz olduğunu ifade eden Serdal Adalı ise, “Samimi söylüyorum, buraya gelince babamın adının tesise verildiğini gördüm. Başkanım Menderes Kutlu’ya teşekkür ediyorum. İnşallah, ilerleyen günlerde takımı daha iyi yerlerde görürüz. İnşallah başarılı olur. Bir dileğim daha var” şeklinde konuşarak, ‘Hiçbir zaman Adana halkından kopmayan bir takım olur. Sokaktan ve halktan kopmayan bir Adana 1954’ün şampiyonluklar yaşamasını hayal ediyorum” dedi.

AVCI: GURUR DUYDUM

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı da, güzel bir tesisin Adanalı gençlere kazandırılmasından onur ve gurur duyduğunu ifade etti. Serdal Adalı ve Başkan Menderes Kutlu’ya da emekleri için teşekkür eden Başkan Avcı,  takımı hiçbir zaman yalnız bırakmadıkları için de taraftarlara da teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

TESİS HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

Adana 1954 FK Genel Kaptanı Burak Erdem de, tesis hakkında bilgiler verdiği konuşmasında, takımın 12’nci gücü olan ‘Toros Kaplanları Grubunu da unutmayarak, “Hoş geldiniz” dedi.  Kulübün 2020 yılında kurulduğunu hatırlatan Genel Kaptan Erdem, “Kulübümüz, renklerini Adana’nın beyazdan ve narenciyenin turuncusundan aldı. Bu renklerin bizim için daha farklı bir anlam ifade ettiğini söylemeden geçemeyeceğim. ‘Beyaz’ bizim yönetim anlayışımızdaki ‘şeffaflık’, ‘Turuncu’ ise ‘canlılığı ve çoğulcu katılımı’ ifade ediyor. 32 kişilik yönetim kurulunu oluştururken toplumun tüm kesiminden insanları alarak geniş bir katılım oluşturduk” diye konuştu.

“GÜCÜMÜZÜ HAKK’TAN VE HALK’TAN ALIYORUZ”

Renklerinin turuncu ve beyazdan oluşmasının her hangi bir kulübün devamı olarak görülmemesi gerektiğini kaydeden Genel Kaptan Burak Erdem, güçlerini önce ‘hakk’tan, sonra ‘halk’tan aldıklarını iddia etti.  Amaçlarının, Türk sporuna hizmet olduğunu belirten Erdem, “Alt yapıda yetişecek oyuncularla topluma faydalı olmaktır. Bunun için de değişmez kural tesisleşmedir. Bilindiği gibi Türk sporunun en büyük sorunlarından bir tanesi de tesisleşmedir. Biz de, Menderes Başkan önderliğinde ilk adımı bu tesisle atmış bulunmaktayız. Yaklaşık 6 bin metrekarelik bir alana sahip olan tesisimizde, 30 yatak odası, yemekhane, soyunma odaları, duşa kabinleri, toplantı salonları ve kuvvet çalışma alanlarından oluşuyor. Bu tesis Adana 1954 FK’ya ait ama, başkanımız her zaman amatör spor kulüplerine destek olan bir insan. Bir çok amatör kulüp bu tesisten faydalanıyor” dedi.

Merhum Hasan Adalı’nın yanı sıra Serdal ve Şevki Adalı’nın da Türk ekonomisinin yanı sıra spor camiasına da büyük katkılarının olduğunu ifade eden Erdem, “Başkanımız Menderes Kutlu’nun her zaman söylediği bir söz var. “Gençler, vefayı unutmayın.” İşte, burada vefanın örneği olarak tesisimize merhum Hasan Adalı’nın ismini vermiş bulunuyoruz” şeklinde konuşarak, Türk Sporuna hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

UMUT POLAT

Adana 1954 FK Başkan Yardımcılarından Umut Polat, kente böyle bir tesis kazandıran Başkan Menderes Kutlu ve destek veren her kesimden insanlara teşekkür etti. Adana’nın böyle bir tesise ihtiyacı olduğunu iddia eden Polat, “İnşallah, bu yıl BAL’da şampiyon olup 3. Lige çıktığımız zaman, Adana’mızı daha güzel bir şekilde temsil edeceğiz” dedi.

ERCAN ALBAY

Tesisin Adana futbolu için büyük kazanım olduğunu belirten Teknik Direktör Ercan Albay ise, Başkan Menderes Kutlu’nun kent sporuna hizmet etmek istediğini söyledi. Geçen yıl penaltılarla elendiklerini hatırlatan başarılı hoca Albay, “Geçen yıl profesyonel lige çıkamadık. Bunun bir üzüntüsü var. Yeniden başarmak için elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz. Taraftarlarımız da tribünde mücadelesini sürdürüyor. Hepimizin amacı Adana futboluna 3. Lig kulübü kazandırmaktır” diyerek, bu güzelliği yaşamanın mutluğunu herkesin yaşamasını diledi.

MEŞALELER VE HAVAİ FİŞEKLİ KUTLAMA

Daha sonra, Serdal Adalı, Başkan Menderes Kutlu, MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, Genel Kaptan Burak Erdem, yönetim kurulu üyeleri ve taraftarlar hep birlikte meşaleler ve havai fişeklerle açılışı kutladılar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.