HALK HASTANESİNE SAHİP ÇIKIYOR

HALK HASTANESİNE SAHİP ÇIKIYOR
Yayınlama: 07.01.2023
A+
A-

Adana’nın güneyinde yer alan özel hastanenin kapatılması sebebiyle sağlık hizmetlerinin aksadığını dile getiren vatandaşların imza kampanyası her geçen büyüyor.

 

Adana’nın Seyhan İlçesi güney mahallelerine hizmet veren özel hastanenin işletmecileri tarafından kapanmasından sonra hastaneyi devletin alması için yaklaşık 30 mahallenin sakinleri imza toplamaya devam ediyorlar.

Adana’nın güneyinde bulunan bu özel hastanenin kapatılması nedeniyle sağlık hizmetlerinin aşırı derecede aksadığını, kış mevsiminin ortasında grip vakalarının da arttığını belirten vatandaşlar imza toplamaya devam ederken, “Hastanemize biz sahip çıkıyorsak, devletimizde bu hastaneyi alarak sahip çıkmalı.”dediler. Kentin güneyindeki yaklaşık 30 mahalleye hitap eden özel hastanenin kapatılmaması için pek çok sivil toplum kuruluşu ile vatandaşlar çağrıda bulundu, ancak sonuç alınamadı. Hastanenin kapatılması üzerine vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşu üyeleri hastane önünde toplanarak, çözüm bulunup aynı yerin devlet hastanesi olarak işletilmesi için imza toplamaya başladılar ve toplanan imzalar her geçen gün çoğalmaya başladı.

UZAKTAKİ HASTANEYE YETİŞMEK MÜMKÜN DEĞİL

Seyhan İlçesi’nin güneyinde bulunan Dağlıoğlu Mahallesi, Akkapı Mahallesi ve Hadırlı Mahallesi arasında bulunan özel hastanenin yaklaşık 500 bine yakın nüfusa hizmet verdiğini anımsatan vatandaşlar,  bu bölgeye yakın bir hastanenin bulunmaması sebebiyle mağdur olduklarını, yollarda ölmek istemediklerini belirttiler. Bu hastaneyi devletimizin bir an önce almasını istediklerini söyleyen vatandaşlar “Bu bölgeye yakın hastanemiz yok. Yoğun trafik akışını göz önünde bulundurduğumuzda en acil vakada bile en erken bir  saat yol kat ederek sağlık hizmetine kavuşma imkanı bulunmaktadır. Oysaki acil vakalarda insan hayatı için bir dakikanın bile çok önemli olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Ulaşım zorluğu ve zaman kaybı nedeniyle yollarda ölmek istemiyoruz. Ayrıca bu mahalle ve köylerimizde yaşayan halkımızın büyük çoğunluğu yeşil kart sahibi, yoksul ve dar gelirlidir. Bu insanlar en yakın hastaneye ulaşmak için en az 2 veya 4 araç değiştirmek zorundadır. Bu da ciddi bir ekonomik yük ve zaman kaybı demektir. Bölge halkının daha çok mağdur edilerek sağlık hizmetinden mahrum bırakılmaması ve acil vakalarda can kaybı yaşanmaması için, bu talebimizin aciliyetle dikkate alınarak hayata geçirilmesi için imza kampanyamızın her geçen gün artması, vakaların gün yüzüne çıkmasının delilidir. Bu yüzden  tüm yetkilileri duyarlı olmaya çağırıyoruz ve lütfen acil bir çözüm üretilmesini talep ediyoruz. Devletin bu hastaneyi alarak tekrar hizmete açılması için gereken her yere başvuracağız.”dediler.

ŞEVKİN TBMM GÜNDEMİNE TAŞIMIŞTI

Meclis genel kurulunda Sağlık Bakanlığı’na çağrı yapan CHP Adana Milletvekili Dr. Şevkin de, “Sağlık Bakanlığı’na çağrımızdır! Devlet Hastanesi bulunmayan ve bu nedenle 500 bin insanın sağlığa erişemediği bir bölgede yer alan Özel Güney Adana Hastanesi ne yazık ki kapandı. Çalışanların çaresizliğinin yanı sıra pandemi öncesi, pandemi süreci ve sonrasında, özellikle dar gelirli insanların ilk sağlık kapısı artık yok!” dedi.
ŞEVKİN “ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”
Hastane sahibinin bütün çabalarına rağmen ağır koşullara dayanamadığını ve hastaneyi kapatmak zorunda kaldığını vurgulayan CHP’li Dr. Şevkin, “Bölgedeki tek hastanenin kapanması çalışanlarla birlikte Seyhan ve Yüreğir ilçesine bağlı 20’den fazla orta ve dar gelirli mahalleliyi çıkmaza sürüklemiştir.Sağlık Bakanlığı’nın acilen konuya el atması, bu tesisin yeniden sağlık kuruluşu olarak hizmetini sürdürmesi son derece önemlidir. Kamu yararı ve toplum sağlığı açısından Sağlık Bakanı’ndan konuya acilen çözüm bekliyoruz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.