Güvenlik görevlisinin öldürülmesine tepki

Güvenlik görevlisinin öldürülmesine tepki
Yayınlama: 16.09.2022
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ) –TOROS – Adana Şehir Hastanesi Başhekimlik Binası önünde toplanan Adana Tabip Odası Yönetimi Esenyurt Devlet Hastanesi’nde görevi başında bıçaklanarak hunharca öldürülen güvenlik görevlisi Tuğrul Okudan’a yapılan saldırıyı kınadı. Açıklamaya hastane güvenlik görevlileri de katılarak destek verdi.

TTB 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten’in de katıldığı açıklamada Sağlıkta Şiddete yeni bir kurban daha verdiklerini söyleyen Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi’nde canice bir cinayetle bir arkadaşımızı daha kaybettik. Görevi güvenliği sağlamak olan, hepimizi ve çalışma ortamlarımızı koruyan bir kardeşimiz canice bıçaklı saldırı sonrası hayatını kaybetmiştir. Çalışma arkadaşları olan hekim, hemşire ve tüm sağlık emekçilerinin tüm çabalarına karşın arkadaşımız aramızdan ayrılmıştır. Sevgili güvenlik görevlisi arkadaşımız Tuğrul Okudan’ ı canice bir şekilde sağlıkta şiddete kurban verdik.”

Sağlıkta Dönüşüm Projesinin son 20 yılda sağlıkta şiddete döndüğünü ifade eden TTB 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Şiddetin Sağlık Bakanının açıkladığı Beyaz Reformla devam edeceğini söyleyerek sağlıkta şiddete ve sağlık alanında yaşanan tüm sorunlara karşı mücadelelerini devam ettireceklerini belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.