Güney Afrika’da bir Osmanlı hatırası

Güney Afrika’da bir Osmanlı hatırası
Yayınlama: 08.04.2023
A+
A-

(AA) – Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Cape Town şehrinde bulunan ve Osmanlı Devleti’nin katkılarıyla inşa edilen tarihi Nur’ul Hamidiye Camisi, yaklaşık 139 senedir Osmanlı İmparatorluğu’nun hatırasını yaşatmaya devam ediyor

Şehrin en işlek caddelerinden Long Street’te yer alan ve kapısında Türk bayrağı dalgalanan bu cami, ismini Osmanlı Sultanı ve İslam Halifesi 2. Abdülhamid’den alıyor.

Nur’ul Hamidiye Camisi mütevelli heyetinden Dr. Eshaam Palmer, caminin tarihini, bugünkü işlevini ve Türkiye olan bağlarını AA muhabirine anlattı.

Sultan 2. Abdülhamid’in hatırası

Palmer, Cape Town Müslümanlarının talebi doğrultusunda Osmanlı Devleti tarafından bu kente gönderilen Ebubekir Efendi’nin, caminin yapımının fikir babası olduğunu belirterek “Ebubekir Efendi bunu göremedi ama bu cami onun soyundan gelen kişiler ve talebeleri tarafından inşa edildi.” dedi.

Osmanlı’nın, caminin inşasına maddi katkıda bulunduğuna dikkati çeken Palmer, “Sultan 2. Abdülhamid caminin inşasının hızlandırılması için bağışta bulundu. Bunun sonucu olarak camiye onun ismi verildi.” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.