Gönüllü hiperbarik oksijen tedavisi uzmanı, arkadaşlarıyla depremzedelerin imdadına yetişti

Gönüllü hiperbarik oksijen tedavisi uzmanı, arkadaşlarıyla depremzedelerin imdadına yetişti
Yayınlama: 08.03.2023
A+
A-

 

(AA)-Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkazdan çıkarılan yaralıların uzuv kayıplarının önlenmesinde etkili olan hiperbarik oksijen tedavisine destek için İstanbul’dan Mersin Şehir Hastanesine gönüllü gelen Uzman Dr. Gülşen Yetiş Buluklu, meslektaşlarıyla el ele vererek afetzedelerin tedavisine katkı sağlıyor.

İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesinde görevli 30 yaşındaki hiperbarik tıp uzmanı Gülşen Yetiş Buluklu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerin ardından 8 binden fazla yaralının sevk edildiği Mersin Şehir Hastanesindeki çalışmalara destek olmak amacıyla 13 Şubat’ta gönüllü olarak kente geldi.Sualtı ve Hiperbarik Ünitesinin sorumlu hekimi Eren Olcay ve diğer çalışanlarla omuz omuza veren 30 yaşındaki Buluklu, uzvunda dolaşım bozukluğu ve ödem bulunan, doku kaybı önlenebilir seviyede olan hastalara basınç odasında oksijen tedavisi uyguluyor.Gülşen Yetiş Buluklu, Mersin’in depremden etkilenen illere yakın konumda olması dolayısıyla çok sayıda yaralının bu kente getirildiğini söyledi.Çalışmalara destek vermek istediğini belirten Buluklu, “Depremin ardından İstanbul’a da yaralılar gelmeye başlamıştı ancak gördük ki asıl sıcak alan burası. Kendi alanımla ilgili hastaların komşu illerden biri olan Mersin’deki hastanelere sevk edileceğini biliyordum. Ben de Mersinli bir hekim olarak dayanamadım ve Mersin Şehir Hastanesine gönüllü gelmek istedim, adımı yazdırdım.” dedi.

Buluklu, hiperbarik uzmanları olarak iletişim kurdukları grup aracılığıyla bölgeye gelmek için haberleştiklerini anlattı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.