Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Girne kenti açıklarında meydana gelen feribot faciasında kayıp kişileri arama çalışmaları devam ediyor.

Geçtiğimiz pazar günü Girne açıklarında su almasının ardından alabora olarak batan yolcu gemisinde kaybolan kişilere ulaşılması amacıyla deniz ve havadan yürütülen arama-kurtarma operasyonları aralıksız sürdürülüyor.

İki kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, devam eden arama-kurtarma çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Operasyonlar kapsamında denizden iki kişinin daha cansız bedenine ulaşılmasıyla kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 12’ye yükseldi.

Geminin batığı ve çevresinde sürdürülen tarama çalışmalarında halen ulaşılamayan 16 kişinin bulunması için ekiplerin arama faaliyetleri devam ediyor.

Enkaz bölgesi taranıyor

Arama-kurtarma çalışmalarına denizaltı arama robotları ve uzman dalgıç ekipleri de katılıyor. Ekipler, geminin deniz tabanındaki enkazı ve çevresinde detaylı tarama gerçekleştiriyor.

Deniz ve havadan yürütülen çalışmaların, kayıp kişilere ulaşılıncaya kadar sürdürüleceği bildirildi.

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor

CHP Adana İl Teşkilatı düğünde bir araya geldi
CHP Adana İl Teşkilatı düğünde bir araya geldi
İçeriği Görüntüle

Öte yandan feribot faciasının neden meydana geldiğinin belirlenmesine yönelik soruşturma da devam ediyor.

Kazanın oluşumunda herhangi bir ihmal bulunup bulunmadığı ve varsa sorumluların tespit edilmesi amacıyla yürütülen soruşturma kapsamında olayın tüm yönleriyle incelendiği belirtildi.

Arama-kurtarma ekiplerinin bölgede çalışmalarını sürdürdüğü, kayıp 16 kişiye ulaşılması için deniz tabanındaki enkaz bölgesinde aramaların yoğunlaştırıldığı kaydedildi.

Kaynak: Haber Merkezi