Geçer:Bu olaylar artık katliam boyutuna ulaşmıştır

Geçer:Bu olaylar artık katliam boyutuna ulaşmıştır
Yayınlama: 07.12.2022
A+
A-

(HABER MERKEZİ)-TOROS-CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Güngör Geçer, söz alarak gündemi değerlendirdi. İstiklal Caddesi’nde ki bombalı saldırıyı, Kilis’te havan saldırılarını, 24 Kasım öğretmenler gününü, 25 Kasım kadına yönelik şiddet olaylarını, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları konusunu gündeme taşıdı.

CHP’li Meclis Üyesi Güngör Geçer; “Sokak hayvanlarına yönelik şiddet sadece Konya’da değil Türkiye’nin birçok yerinde olduğu bilinmelidir. Bu olayla artık katliam boyutuna ulaşmıştır” diye konuştu.

CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Güngör Geçer, söz alarak gündemi değerlendirdi.

CHP’li Meclis Üyesi Güngör Geçer meclis kürsüsünde gündemi değerlendirdikten sonra, bir parantezde sokak hayvanları için açtı.

Geçer yaptığı konuşmada; “Kadına şiddet, çocuğa şiddet, erkeğe şiddet, hayvana şiddet, kısaca her an, her yerde şiddet görüntülerine tanık oluyor ya da şiddet haberlerini duyuyoruz.

Sokak hayvanlarına yönelik şiddet Konya’da değil, Türkiye’nin birçok yerinde olduğu biliniyor. Bu olaylar artık katliam boyutuna ulaşmıştır.

Ülkede şu an sokak hayvanlarının yol açtığı sorunlar varsa bunun sorumlusu o hayvanlar değil, yıllardır görevini yerine getirmeyen belediyeler ve kamu görevlileridir.

1-Şiddete göz yuman ve önlem almayan yöneticiler yargılanmalıdır.

2-Hayvana şiddet suçunun cezai yaptırımı arttırılmalıdır.

3-Tüm barınak koşulları iyileştirilip denetimler arttırılmalıdır.

4-Hayvanları yok etme değil, kısırlaştırma/aşılama seferberliği başlatılmalıdır.” Diyen Meclis Üyesi Güngör geçer konuşmasını şöyle bitirdi.

“Seyhan Belediyemizin projeleri içerisinde bulunan hayvan bakımevinin ivedilikle açılması gerekiyor.

Hayvan bakımevinin öncelikli projeler arasına alınmasını teklif ediyorum.

Tüm şiddet ve terör eylemlerini nefretle kınıyor ve lanetliyorum.” Diyen Geçer, 2023 yılının barış ve huzur getirmesini diledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.