Geçer, Acil bir mastır planı yapılmalı

Geçer, Acil bir mastır planı yapılmalı
Yayınlama: 04.04.2023
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-CHP Grup Başkanvekili ve Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi Güngör Geçer meclisin ilk gününde söz alarak, gündemi değerlendirdi.  6 Şubatta depremin merkez üssü Kahramanmaraş ve beraberinde 11 ilin etkilendiği depremde, 50 bin insanı yitirdiğimizi, on binlerce uzvunu kaybetmiş ve yaralı insanların bulunduğunu, deprem sonrasında dayanıklı konutlar ve kentsel dönüşümün yaşamsal önem kazandığını, ivedilikle bu projelerin hayata geçmesini istedi.

CHP’li Meclis Üyesi Güngör geçer konuşmasında, acilen bir mastır planını hayata geçirmek, riskli yapıları stokunu eritmek gerektiğini, kentsel dönüşümü hızlandırmak ve arsa üretmek çalışmalar yapılması ve önemli bir sorun olan yapılaşma alanın, arsa fahiş fiyatlarının artması, bu fiyatlarla vatandaşların ihtiyacının karşılanamayacağını kaydetti. Acilen orman vasfını yitirmiş alanların kentsel dönüşüme hazır hale getirilmesini istedi.

CHP Grup Başkanvekili ve Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi Güngör Geçer meclisin ilk gününde söz alarak kürsüde gündemi değerlendirdi.

CHP’li Meclis Üyesi Geçer; “ Arkadaşlar 6 Şubat’ta yaşadığımız felaketin sonucunda 50 binin üzerinde can kaybı ve on binlerce yaralının olmasına neden olan deprem sonrasında dayanıklı konutlar ve kentsel dönüşüm yaşamsal önem kazandı.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Bir kez daha deprem gerçeği ile yüz yüze geldik.

Türkiye, dünyanın en önemli deprem kuşaklarının üzerinde yer almaktadır. Nüfusumuzun %70’inden fazlası birinci ve ikinci derece deprem bölgelerinde yaşamlarını sürdürmektedir.

Bizler depreme uygun yaşam alanları inşa etmezsek geçmişte olduğu gibi gelecekte de depremlerde can ve mal kayıplarımızın yaşanması olasıdır.

Adana’da kontrolsüz ve hızlı büyüme sonucu kırsaldan kente doğru bir iç göç başlamış ve buna bağlı olarak depreme karşı dayanıksız yapılar ve kent oluşmasına neden olmuştur.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.