Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında Trabzonspor deplasmanına çıkan Galatasaray, sahadan 2-1’lik mağlubiyetle ayrıldı. Şampiyonluk yarışında önemli bir kayıp yaşayan sarı-kırmızılı ekip, buna rağmen bir maçı eksik olmasına karşın 6 puan farkla liderliğini sürdürdü. Galatasaray’ı 63 puanla Fenerbahçe ve Trabzonspor takip ediyor.

Adana 01 FK transferde hız kesmiyor
Adana 01 FK transferde hız kesmiyor
İçeriği Görüntüle

Kritik deplasmanlarda sorun sürüyor

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, bu sezon özellikle zorluk derecesi yüksek deplasman maçlarında beklentilerin altında kaldı. Sarı-kırmızılı ekip, sezon boyunca kritik olarak değerlendirilen deplasmanlardan yalnızca 2 galibiyet çıkarabildi.

Avrupa’da ağır kayıplar

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde deplasman performansıyla da dikkat çekti. Almanya’da Eintracht Frankfurt’a 5-1 mağlup olan sarı-kırmızılılar, Monaco’ya 1-0, Manchester City’ye 2-0, Juventus’a 3-2 ve Liverpool’a 4-0 kaybetti. Avrupa’daki tek deplasman galibiyeti ise Ajax karşısında 3-0’lık skorla geldi.

Ligde de tablo değişmedi

Süper Lig’de de benzer bir tablo ortaya çıktı. Galatasaray, deplasmanda büyük maçlarda sadece bir galibiyet alabildi. Kadıköy’de Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan sarı-kırmızılılar, Beşiktaş’ı ise deplasmanda 1-0 mağlup etti.

Sarı-kırmızılı ekipte deplasman performansı, şampiyonluk yarışının kalan haftaları için en kritik başlıklardan biri olarak öne çıkıyor.

Kaynak: Haber Merkezi