Galatasaray taraftarı karikatürist, forma koleksiyonuyla zaman yolculuğuna çıkartıyor

Galatasaray taraftarı karikatürist, forma koleksiyonuyla zaman yolculuğuna çıkartıyor
Yayınlama: 01.04.2023
A+
A-

(AA)- İlkokul arkadaşıyla iddialaşma sonucu gazetedeki fotoğrafları keserek biriktirmeye başlayan 50 yaşındaki karikatürist Yıldırım Yıldırımöz, çoğu maçlarda giyilmiş formalardan oluşan koleksiyonu ile spor tarihine yolculuğa çıkartıyor.

Antalya’da yaşayan karikatürist Yıldırımöz, koleksiyona henüz ilkokul yaşlarında merak saldı. Beşiktaş taraftarı arkadaşıyla “Gazetelerden en fazla fotoğraf kim toplayacak” iddiasıyla gazete, spor dergisi, poster koleksiyonu yapmaya başlayan Yıldırımöz, ardından formalara da ilgi duymaya başladı.

İlk formasına 17 yaşında sahip olan Yıldırımöz, o günden bu yana çoğu maçlarda giyilmiş orjinal formalar toplamaya başladı.

Yıldırımöz, fanatik taraftarı olduğu Galatasaray formalarının yanı sıra, A Milli Takım, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Anadolu kulüpleri ile farklı ülkelerdeki futbol takımlarının da formalarını temin etti.

Koleksiyonunda futbolcuların imzalı formaları da yer alan Yıldırmöz, bugüne kadar çoğu maçlarda giyilmiş bine yakın forma edindi. Yıldırımöz’ün koleksiyonunda hakemlere ile bisiklet sporuna ait 49 yıllık formanın yanı sıra, bir döneme damga vuran George Hagi, Zoran Simovic, Sergen Yalçın, Hayrettin Demirbaş, Fernando Muslera, Saffet Sancaklı gibi futbolcuların da formaları yer alıyor.

Yıldırımöz: “Formalarım bir odayı tamamen kaplıyor”

Evinin bir odasını formalarına ayıran Yıldırımöz, AA muhabirine koleksiyon merakını anlattı.

Yıldırımöz, çocuk yaşlarda forma sahibi olma hayalinin bulunduğunu söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.