Filik:Depremin ilk gününden itibaren vatandaşların yanındaydık

Filik:Depremin ilk gününden  itibaren vatandaşların yanındaydık
Yayınlama: 20.02.2023
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Yumurtalık belediye başkanı Türkeş Filik, ilçenin de içinde bulunduğu 10 ilimizi etkileyen deprem felaketi sonrası yayınladığı mesajda şunları söyledi;

Öncelikle ülkemizin başına gelen asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

İlçemizin de içinde bulunduğu 10 ilimizi etkileyen deprem felaketi sonrası Belediye Başkanlığımız hemen reaksiyon göstererek depremin ilk gününden itibaren ilçemizde depremden gerek maddi gerekse psikolojik olarak etkilenen hemşerilerimiz ile komşu illerimizde depremden dolayı evlerini kaybeden ailelerin belediyemiz imkânları ile barınma ve yemek ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmaktadır.

Deprem bölgesinden (özellikle Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye) gelen yaklaşık 200 aile (1700 kişi) ilçemizde bulunan belediyemiz köy hizmetleri kampı, Yeşilköy cem evi, Cami ve okullarımıza ait lojmanlar, yazlık barakalar, pansiyonlar ve bir kısmı da akrabalarının evlerine yerleştirilmiş olup hepsinin giyim, ısınma, kuru erzak ve kişisel ihtiyaçları belediye başkanlığımız imkânları ve belediyemiz koordinesinde gelen yardımlarla karşılanmaktadır.

Depremden etkilenen vatandaşlarımız için 08-09.02.2023 tarihlerinde Kahramanmaraş Afşin ilçesine iki tır, Kahramanmaraş merkeze 1 kamyon ve Gaziantep İslâhiye ilçesine 1 araç olmak üzere toplam 4 araçlık kişisel yaşam malzemesini belediye başkanlığımız imkânları ile teslim edilmiştir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.