Evinizdeki su sızıntısını önlemenin çareleri!

Evinizde su sızıntısı olup olmadığını nasıl anlayacağınıza dair kullanışlı tüyoların öğrenilmesi ve paylaşılması çok önemli.

Evinizdeki su sızıntısını önlemenin çareleri!
Yayınlama: 07.06.2024
A+
A-

Evinizdeki bir sızıntı için tesisatçı çağırmak muhtemelen her ev sahibinin en büyük endişelerinden biridir. Ne kadar büyük ya da küçük olursa olsun, çoğu sızıntı başka bir şeyin olup bittiğinin işaretidir ve eğer bir tesisatçı çağıracak kadar kötüyse, o zaman muhtemelen evinizde bir tür soruna neden olacak kadar kötüdür.

Ancak daha da kötüsü, evinizde bir yerde sızıntı olduğunu çok geç fark etmezseniz. İşte bu nedenle, evinizde su sızıntısı olup olmadığını nasıl anlayacağınıza dair bu kullanışlı tüyoların öğrenilmesi ve paylaşılması çok önemli. Sızıntılar kesinlikle küçümsenecek bir şey değil. Aslında, özellikle tedavi edilmezse, evinize oldukça zarar verebilirler! Bariz su havuzunun ötesinde, sızıntılar sessizce küf oluşumuna neden olabilir ve evinizi alerji mayın tarlasına dönüştürebilir. Aynı biriken su, mobilyalarınızı çarpıtabilir , ahşap zeminlerinizi bozabilir veya halılara emilerek onları küflü, iğrenç bir pisliğe dönüştürebilir. Ve bu, neden olabileceği yapısal hasara değinmiyor bile. Bir sızıntı ahşabı kolayca çürütebilir veya onarılması oldukça pahalıya mal olacak temel hasarına neden olabilir. Bahsetmiyorum bile, su faturalarınızın tavan yapmasını bekleyin.

-İlk sızıntı tespit numarası, bazı sızıntı tespit tabletlerini (yerel donanım mağazalarından veya internetten satın alınabilir) veya hatta biraz gıda boyasını alıp tuvalet tankınıza koymaktır. En az on beş dakika bekletin, sonra kasenizi ve tuvaletinizin etrafını kontrol edin. Eğer renklerden herhangi biri olmaması gereken yerde görünüyorsa, o zaman orada bir sızıntı var demektir

-Kontrol etmenin başka bir yolu da evinizdeki tüm suyu kapatıp su sayacınızı kontrol etmektir. Su akmıyorsa sayıların durdurulması gerekir, ancak dönmeye devam ettiklerini görürseniz bu, evinizde bir yerlerde suyu çeken bir şey olduğu anlamına gelir.

-Artık evinizde sızıntı olmadığından kesinlikle emin olmak istiyorsanız, bir su test ölçer satın alıp hortum önlüğünüze takmak isteyeceksiniz. Ana su vananızı on beş ila yirmi dakika kadar kapatın, ardından göstergenizi kontrol edin. Eğer basıncını koruduysa o zaman şanslısınız ve sızıntı yok! Ancak basınç kaybetmişse, bir sızıntı var demektir ve uzmanları çağırmanın zamanı gelmiştir.

Kaynak: Özel Haber - Serdar Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.