‘EUPeace Strateji Forumu ve Yönetim Kurulları’ Çukurova Üniversitesi’nde Yapılacak

Avrupa’dan 8 üniversitenin, Türkiye’den de Çukurova Üniversitesi’nin yer aldığı European University for Peace, Justice, and Inclusive Societies (EUPeace) Projesinin ‘Strateji Forumu ve Yönetim Kurulları’ Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde Nisan 2025’de Türkiye’de yapılacak.

‘EUPeace Strateji Forumu ve Yönetim Kurulları’ Çukurova Üniversitesi’nde Yapılacak
Yayınlama: 10.06.2024
A+
A-

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Avrupa Üniversiteler İş Birliği çerçevesinde Avrupa Birliği Komisyonu tarafından kabul edilen projenin hedefinin Avrupa’da ve dünyada barış, adalet ve kapsayıcı toplumlar yaratmak olduğuna dikkati çekerek, projeyi çok önemsediklerini söyledi.

EUPeace projesinin aylık değerlendirme toplantısı Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel başkanlığında yapıldı. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Neslihan Boyan ve Genel Sekreter Dr. Mehmet Cingöz’ün de katıldığı toplantıda EUPeace projesi yürütme ekibinde yer alan Prof. Dr. Zuhal Okan, Prof. Dr. Aslı Ilgıt, Doç. Dr. İlke Şanlıer ve Duygu Bahçekapılı projede halihazırda devam eden etkinlikler ve Çukurova Üniversitesinin farklı birimlerinin katkıda bulunduğu iş paketlerindeki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“14.400.000 € Bütçeli Proje Süresi 4 Yıl”

Projeyle ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Tuncel, yürütücülüğünü Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zuhal Okan’ın yaptığı 14.400.000 € bütçeli proje süresinin 4 yıl olduğunu ama bu projenin yeni projelerle desteklenerek devam edeceğini söyledi.

Prof. Dr. Tuncel, temel amacının yarının vatandaşlarına barış, adalet ve kapsayıcı toplumlar yaratma sürecinde gerekli bilgi ve donanımı kazandırmak olan projede Türkiye’yi temsilen Çukurova Üniversitesi olarak yer almaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

“Proje Akademik Toplulukları Bir Araya Getirecek”

Projenin aynı zamanda öğrenci ve öğretim elemanlarının birlikte çalışarak bir Avrupa kampüsünün oluşturulmasının hedeflediğini de bildiren Prof. Dr. Tuncel, “Öğrencilerin, öğrenim alanları ne olursa olsun çeşitlilik koşullarında çalışabilecekleri, çatışma durumlarının nedenlerini anlayabilecekleri ve bunları etkili bir şekilde nasıl yönetebileceklerini öğrenebilecekleri öğretme ve öğrenme deneyimleri geliştirecek. Barış, Adalet ve Kapsayıcı Toplumlar için gerekli koşullar hakkında bilgi üretmek amacıyla akademik topluluklarımızı bir araya getiriyoruz. Burada bu tür yaklaşımların Bilim, Mühendislik ve Tıptan Beşeri ve Sosyal Bilimlere kadar tüm disiplin alanlarında önemli ve geçerli olduğunu vurguluyoruz. Bu bilgiyi öğrencilerimizin becerileri, disiplinlerarasılığın teşvik edilmesi ve yerel topluluklarla birlikte bilgi birikiminin inşa edilmesi yoluyla somut uygulamalara dönüştüreceğiz.” şeklinde konuştu.

“Bu Proje Çukurova Üniversitesi Öğrencileri İçin Çok Büyük Bir Fırsat Oluşturacak”

Prof. Dr. Tuncel, “Proje ortağı olan 8 Avrupa Üniversitesi ile Çukurova Üniversitesi öğrencileri EUPeace projesi kapsamında kendi üniversiteleri dışındaki proje ortağı olan üniversitelerde de eğitim alacaklar. Bu öğrencilerimiz için büyük bir deneyim ve fırsat sağlayacak.” dedi.

Prof. Dr. Tuncel, Çukurova Üniversitesi olarak Nisan 2025’de EUPeace Strateji Forum’u ile Yönetim Kurulları’ toplantılarına ev sahipliği yapacaklarını da duyurdu.

Kaynak: Çukurova Üniversitesi / Haber Bülteni

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.