Esnaf dayanışması

Esnaf dayanışması
Yayınlama: 10.12.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS– Adana’da 47 yaşındaki Ümit Kocak, sağlık sorunları nedeniyle seyyar tezgahını açamayınca kentin önde gelen şef ve restoran işletmecileri onun için seferber oldu. Hastaneden izinli olarak çıkan Kocak, taburede oturdu; bu kez ustalar tezgah başına geçip, Ümit Usta’nın birbirinden lezzetli hamburger ve köftelerini yapıp sattı. Biri kadın 5 usta, soğuk havaya rağmen Ümit Usta için gece 01.00’a kadar satış yaptı.

HAYALİNİN PEŞİNDEN GİTTİ

Ümit Kocak, çocuk yaşta ailesinin geçimine katkıda bulunmak için her gün okul çıkışında bisikletine binip, kilometrelerce yol kat ederek gittiği restoranda her gün 5 bin bardak yıkadı. 15 yaşında mesleğe ilk adımını atan Kocak’ın hayali; mutfakta tezgah başına geçip, kendine has lezzetleri müşterilerine sunmaktı. Meslekte basamakları tek tek tırmandı. Bulaşıkçılıktan komiliğe; komilikten garsonluğa yükselen Kocak, sonunda aşçı oldu.

USTALARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ 

Sol ayağındaki sorun nedeniyle sürekli sağ ayağının üzerinde duran, bu duruma bağlı olarak iç damar yollarında tıkanıklık tespit edilen ve ayakta duramadığı gibi yürümekte de zorlanan Kocak, tedavi görmek için hastaneye yatmak zorunda kaldı. Tüm Restoran ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Adana Şube Başkanı Biral Serttaş, Ümit Usta’nın tezgahını açamayacağını öğrenince; kendisi gibi şef olan arkadaşlarıyla örnek bir davranışa imza attı.

AHİLİK GELENEĞİNİ YAŞATTIK

TÜRES Adana Şube Başkanı Biral Serttaş, “Ümit Usta’nın aynı zamanda meslek hastalığı olan durumundan dolayı ameliyat olacağını duyduk. Kendisine; ‘Gel işinin başında dur, tezgaha senin için biz geçeriz’ dedik. Hepimiz iş çıkışı burada; Ümit Usta’nın tezgahında toplandık. Bu bir ahilik geleneği ve biz de bu geleneği yaşatıyoruz. Bu da bizi mutlu ettiği gibi Ümit Usta’nın tezgahına da sahip çıkıyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.