Esendemir; “Atatürk’ü, anlayarak anmak gerekir”

Esendemir; “Atatürk’ü, anlayarak anmak gerekir”
Yayınlama: 10.11.2022
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anlayarak anmanın, O’nun ardında bıraktığı ilke ve devrimlere saygının bir göstergesi olduğunu söyledi.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla ÇGC Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Esendemir, “Atatürk’ün aramızdan ayrılışının ardından yıllar su gibi akıp geçiyor. Geçmeyen tek şey Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan sevgi, saygı ve bağlılık…

Türkiye Cumhuriyeti’ni kurup, ilke ve devrimleriyle bugünlere getiren Atatürk, ardında bıraktığı eserler ve değerlerle bu anmayı hak ediyor. Bir 10 Kasım’a daha geldik. Her 10 Kasım gelişinde saat 9’u 5 geçe Türkiye ayağa kalkıyor ve Ata’sına saygı duyuyor. Bu saygı, ulusal bağımsızlık savaşında verdiği mücadelenin bir göstergesidir.” dedi

“Atatürk’ü anmak kadar anlamanın da büyük önem taşıdığını” vurgulayan Başkan Esendemir, “Özgürlüğü ve bağımsızlığı Türk halkının karakteri haline getiren Atatürk, bugün hâlâ ilk günkü gibi büyük bir inançla anılıyorsa, bu duygu; O’nun ne kadar değerli bir lider olduğunu da gözler önüne seriyor. Büyük önder Atatürk, “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız, hissediyorsanız bu kafidir” diyor.

Bugün 10 Kasım. Atatürk’ü saygıyla anıyoruz ama onu anlayabiliyor muyuz?

Fikirlerini ve duygularını yeterince yaşatabiliyor muyuz?

Yoksa, sadece kitap ve defter sayfalarında mı kalıyor O’na olan sevgimiz, saygımız, bağlılığımız.

O’nu anmak için 10 Kasım’ın gelmesini mi bekliyoruz?

Atatürk’ün yaşama veda ettiği Dolmabahçe Sarayı’na üç beş çelenk koyunca ve yatağına karanfiller bırakınca O’nu anmış mı oluyoruz?

Pekiyi oradan çıktıktan sonra Atatürk’ün ardında bıraktığı değerlere sahip çıkabiliyor muyuz?” diye sordu

Esendemir şöyle devam etti: “Atatürk’ü anmak kadar anlamak işte bu yüzden büyük önem taşıyor. O’nun Nutuk adlı eserini okumuyorsanız, Kurtuluş Savaşı’nda silah arkadaşları ve halkıyla kenetlenip ne fedakarlıklar yaptığını evlatlarınıza anlatmıyorsanız, Çanakkale’yi bilmiyorsanız, duvarlarınızda tablosuna yer vermiyorsanız eksik kalıyorsunuz demektir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kitap ve defter sayfalarına sığamayacak kadar değerli bir devlet adamı ve büyük bir liderdir.

Bu gerçeği sokakta yürüyen, bu vatanın ekmeğini yiyip, suyunu içen her yurttaşın bilmesi gerekiyor. Bu gerçekten hareketle, Atatürk ve silah arkadaşları ile geçmişten bugüne vatan uğruna canını veren tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, gazilerimize de minnet duygularımızı sunuyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.