Esen:Basın özgür olmalıdır

Esen:Basın özgür olmalıdır
Yayınlama: 03.02.2023
A+
A-

 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen, Türkiye’de basının özgür olması gerektiğini belirterek, “Basının bağımsız olmadığı, gazetecilerin özgürlük içerisinde mesleklerini icra edemediği bir ülkede demokrasiden söz edilemez” dedi.

Esen, beraberinde Adana İl Başkanı Sadullah Kısacık, Başkan Yardımcısı Burhan Aydın ve Yönetim Kurulu Üyesi İlker Gezerşen ile geldiği ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde, olağan genel kurulda başkanlığa yeniden seçilen Başkan Cafer Esendemir ve yönetim kurulunu  tebrik etti.

ÇGC’nin alanında Türkiye’de “Kamu Yararına Dernek” statüsü kazanmış 4 dernekten biri olduğuna işaret eden Başkan Esendemir, konuklarına ziyaretleri için teşekkür ederek, basın mensuplarının sorunları ve beklentileri konusunda bilgi paylaşımında bulundu.

Elif Esen ise basının önemine vurgu yaparak, “Basın özgür olmalıdır. Basının  bağımsız olmadığı, gazetecilerin özgürlük içerisinde mesleklerini icra edemediği bir ülkede demokrasiden söz edilemez. Unutulmamalıdır ki özgür bir basın demokratik bir düzenin en temel yapı taşlarından biridir” dedi.

Ziyarette Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir; yönetim kurulu üyeleri üyeleri Sefa Saygıdeğer,  Abdullah Engin Kanber, Yasemin Atasoy, Süreyya Uri Aksoy, Hüseyin Arat,  Mutlu Mete, Mustafa Akköse, Dilek Akın ve Çetin Ulucan hazır bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.