Erken teşhisle kanseri yendi

Erken teşhisle kanseri yendi
Yayınlama: 01.02.2023
A+
A-

 

 

(AA)-Mersin’de komşusunun ısrarıyla katıldığı Akdeniz Belediyesinin projesi kapsamındaki sağlık taramasında meme kanseri olduğunu öğrenen 3 çocuk annesi Gülcan Sağır, erken teşhis sayesinde hastalıktan kurtuldu.

Akdeniz Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğünce, 40-69 yaş aralığındaki kadınlara yönelik sağlık taraması yapılması için 2021’de “Akdeniz Umuda Yolculuk” projesi başlatıldı.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerince evlerinden alınan kadınlar, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinde (KETEM) testlere katıldı.

Karaduvar Mahallesi’nde yaşayan 3 çocuk annesi 51 yaşındaki Gülcan Sağır da herhangi bir şikayeti olmadığı halde komşusunun ısrarıyla merkeze gitti.

İlk kontrollerinde birinci evrede meme kanseri olduğu teşhisi konulan Sağır, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile özel bir hastanedeki tedavilerinin ardından sağlığına kavuştu.

Gülcan Sağır, proje kapsamında sağlık taramasına katılmasının hayatının akışını değiştirdiğini söyledi.Hastalığını tesadüfen öğrendiğini belirten Sağır, “Aklımda böyle bir hastalık, ağrım ya da şişliğim yoktu. Komşumun tavsiyesi üzerine merkeze gittim. İlk öğrendiğimde geceleri uyuyamadım.” dedi.

Tedavi sürecinde çocuklarını düşünerek yaşama tutunduğunu ifade eden Sağır, şöyle konuştu:”Başlarda çok üzülmüştüm. ‘Yaşayacak mıyım, ölecek miyim?’ diye düşündüm. Okuma çağındaki çocuklarım için azmettim. Kendimi hiç bırakmadım, ayakta kaldım. Hastalık başıma gelince hayatın ne olduğunu daha iyi anladım. Kendimi bırakmıyorum, elimden geldiğince sosyal aktivite yapmaya çalışıyorum. Önceden içine kapanık biriydim ama artık öyle değilim. Hayata daha iyi bakmaya çalışıyorum. Erken teşhis hayat kurtarıyor.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.