Bir döneme damgasını vuran tecrübeli başkanın ismini taşıyan Adana Demirspor tesislerinin tabelası, kulübün eski başkanı Murat Sancak döneminde indirilmişti.

Toros Medya Grup’un kurucusu Erden Arat, Adana Demirspor tesislerinin ismiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Arat, bir dönem Aytaç Durak’ın adını taşıyan tesislerin tabelasının indirilmesinin ardından bu konunun uzun süre gündeme getirilmediğini belirterek, tesislerin yeniden “Adana Demirspor Kulübü Aytaç Durak Tesisleri” adını alması gerektiğini ifade etti.

Adana’nın Gururu Gazi Ortaokulu Final Biletini Aldı
Adana’nın Gururu Gazi Ortaokulu Final Biletini Aldı
İçeriği Görüntüle

Aytaç Durak’ın Adana için önemli bir kişilik olduğunu dile getiren Erden Arat, kente kazandırılan birçok hizmet, altyapı çalışması ve spor tesislerinin bugün hâlâ kullanıldığını vurguladı. Arat, Adana Demirspor’un tesislerinin Aytaç Durak ismiyle anılmasının hem kentin hafızası hem de spor kültürü açısından anlam taşıdığını söyledi.

Bu yöndeki tepkilerin ve taleplerin geç dile getirildiğini belirten Arat, konunun daha önce gündeme alınması gerektiğini ifade etti. Adana spor kamuoyunda oluşan beklentinin artık açık bir şekilde ortada olduğunu kaydeden Arat, tesislerin ismiyle ilgili sürecin takip edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Ayrıca Erden Arat, “Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger’in de bu konuda çalışma yapması gerektiğini düşünüyorum. Şehrimizin geçmişine ve değerlerine sahip çıkmak zorundayız. Aytaç Durak’ın Adana’ya kattıkları asla göz ardı edilmemeli” dedi.

Muhabir: Eray Erserin