Mersin’in Akdeniz ilçesinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binasının üst katındaki asansör boşluğunda, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Binadan dumanların yükselmesi üzerine görevli personel durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbarla birlikte bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.
Vali Atilla Toros: "En ufak sıkıntı olmadan söndürüldü"
Olay yerine gelerek İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz’dan bilgi alan Mersin Valisi Atilla Toros, gazetecilere yaptığı açıklamada yangının kısa sürede kontrol altına alındığını belirtti. Vali Toros, şu bilgileri paylaştı:
"Ufak çaplı bir yangın. Hem binadaki arkadaşlarımızın yangın tüpleriyle müdahalesi hem de itfaiyenin kısa süredeki intikaliyle beraber en ufak sıkıntı olmadan yangın kontrol altına alınıp söndürüldü. Alt katlara sirayet eden bir durum yok. Tedbir amaçlı bina boşaltıldı; herhangi bir can kaybımız veya yaralımız bulunmuyor."

Elektrik panosu şüphesi
Yangının ilk belirlemelere göre asansör boşluğunda bulunan elektrik panosundan kaynaklandığı değerlendiriliyor. İtfaiye ekipleri binada soğutma çalışmalarını tamamlarken, teknik ekipler yangının kesin çıkış nedenini belirlemek üzere inceleme başlattı. Tedbir amaçlı boşaltılan binada gerekli kontrollerin ardından normale dönülmesi bekleniyor.





