EK ZAM DÜZENLEMESİNİN ARDINDAN EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, 3 milyon 703 bin 788 kişinin en düşük emekli aylığından etkileneceğini duyurdu.

EK ZAM DÜZENLEMESİNİN ARDINDAN EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?
Yayınlama: 16.07.2024
A+
A-

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler çalışmaların ardından en düşük emekli maaşının 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye çıkarılacağını açıkladı.

Emekli aylıklarındaki artışın 6 aylık süreçte bütçeye maliyetinin 33 milyar 200 milyon TL olduğunu açıklayan Güler, düzenlemeden etkilenecek emekli sayısının 3 milyon 703 bin 788 kişi olduğunu belirtti.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yaşlılık, malüllük aylığı alan emeklilere 10 bin lira olan asgari ödeme tutarını 12 bin 500 liraya yükseltiyoruz. Bu düzenlemenin toplamda şu anda 16 milyon 180 bin civarında olan toplam emekli sayımız içinde en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya tamamlanması halinde 2024 Temmuz-Aralık döneminde etkilenecek emekli sayısı 3 milyon 707 bin kişi. Bütçeye maliyeti de 33 milyar 200 milyon liradır.”

BAKAN IŞIKHAN’DAN EMEKLİ MAAŞI AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla emekli maaşının en düşük 12 bin 500 liraya yükseldiğini duyurdu.

Bakan Işıkhan paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesi ile ilgili kanun taslağı TBMM’ye sunuldu. Türkiye’nin emektarı kıymetli emeklilerimizin refahını artırmak ve sosyal haklarını genişletmek için yeni çalışmalarımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz. Ömrünü ülkemizin kalkınmasına adamış tüm emeklilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Milletimize, emeklilerimize ve kıymetli ailelerine hayırlı olsun.”

ZAM EMEKLİ MAAŞI HANGİ AY VERİLECEK?

En düşük emekli maaşı zam düzenlemesi önce Hazine ve Maliye Bakanlığı’na daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacak. En düşük emekli maaşını arttıracak teklif TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesi sonrası Resmi Gazete’de yayımlanacak.

Resmi gazetede yayımlanmasının ardından bu aydan itibaren emekli maaşları düzenlenecek.

Kaynak: Özel Haber - Sevil Çakmak

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.