EĞİTİM-İŞ BAŞKANI HATİCE HAZAR: “ EĞİTİM YÜZ YIL GERİLETEREK BİTMİŞTİR”

Eğitim iş Sendikası Adana Şubesi Yeni Müfredatı kabul etmeyeceklerini söyledi.

EĞİTİM-İŞ BAŞKANI HATİCE HAZAR: “ EĞİTİM YÜZ YIL GERİLETEREK BİTMİŞTİR”
Yayınlama: 14.06.2024
Düzenleme: 14.06.2024 15:41
A+
A-

Adana’da Eğitim-İş Şube Başkanı Hatice Hazar ve Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Sekreteri Hasan Kütük ile birlikte çağdışı Müfredata ve öğretmeni yok sayan meslek kanununa ‘hayır’ diyeceklerini basın açıklaması düzenleyerek dile getirdiler.

Dini derslerin artış gösterdiği, bilimsel derslerin geriletildiği, ülke tarihinin çarpıtılarak anlatıldığı, konu ve anlam sıralaması bile yanlış şekilde yapılan bu müfredat, bilimsellikten daha da uzak bir eğitimin başlangıç düğmesi olmuştur ifadesinde bulunan Adana Eğitim İş Şube Başkanı Hatice Hazar konuşmalarına şu şekilde devam etti:

“Laik ve çağdaş eğitim iğdiş edilmiş, iktidarın sorgulamayan nesiller yaratma gayreti bu müfredatta vücut bulmuştur. Okul öncesi eğitimi özellikle zorunlu eğitim kapsamına almayan MEB, bu alanda Diyanet’in daha da faal olmasına yol açmıştır. Diyanet’in Kuran kursları, işlevinden koparılarak genel eğitim kurumları gibi lanse edilmiş, usulsüz etkinlikler düzenlenmesine zemin hazırlanmıştır. Din derslerinin zorunlu seçmeli dersler haline getirilmesi uygulamasının bu eğitim döneminde dozu artırılmış, ‘seçmeli’ kelimesi lafta bırakılmıştır.”

 

BAŞKAN HAZAR: “TEPE TAKLAK GİDEN EKONOMİ NEDENİYLE EĞİTİMDE ACI TABLOYA RASTLANDI”

Başkan Hazar, “Tepe taklak giden ekonomi nedeniyle eğitimde rastlanan acı tablo, MEB tarafından yok sayılmıştır. Türkiye Yüzyılı’nda çocukların önüne bir tabak yemek koyulamamıştır. Çocuklar derse aç girer, musluktan su içer hale gelmiştir. Okul kantinlerinde içi neredeyse boş bir tostun, Meclis lokantasında vekillerin kebap yediği paralara satılması iktidarın da bakanlığın da umurunda olmamıştır. Çocuk işçilik, sendika olarak defalarca gündeme getirdiğimiz MESEM ve meslek okulları eliyle artırılmış, yaygınlaştırılmıştır. Zengini daha zengin yoksulu daha yoksul yapan bu ekonomik kriz ortamında, birçok yoksul aile çocuğum bari meslek öğrensin, harçlık kazansın diyerek evlatlarını bu kurumlara yollamış ancak bakanlık bu öğrencilerin emeklerini sermayeye yok pahasına peşkeş çekerken eğitim haklarını da görmezden gelmiştir” dedi.

KÜTÜK: “ MİLLİ SÖZCÜĞÜ YOK EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Sekreteri Hasan Kütük, “Bugün önünde durduğumuz ve önünde Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü yazan bu ülkenin bakanlıkları içerisinde iki tane bakan var, bakanlık var. Birisi milli savunma, birisi milli eğitim Özellikle son yıllarda görüyoruz ki bu milli sözcüğü yok edilerek adeta eğitim sistemi, iktidarı kendisine yandaş olan tarikatlar üzerinden hem geleceğimiz ve umudumuz olan çocuklarımız dönüştürülmeye çalışılıyor, hem de toplum dönüştürülmeye çalışılıyor” diyerek cümlelerine şu şekilde devam etti:

“Eğitim iş sendikamız, konfederasyonumuzun amiral gemisini, eğitim iş sendikamız, bedeli ne olursa olsun, koşullar ne olursa olsun, bu içerisinde layıklığın olmadığı, çağdaşlığın olmadığı, bilimin olmadığı, Cumhuriyet’in ve Atatürk’ün demokrasinin olmadığı, çağdaşlığın olmadığı, bilimin olmadığı, cumhuriyetin ve Atatürk’ün demokrasinin olmadığı yasanın çıkmaması adına olabilecek bütün demokratik mücadeleyi verme konusunda kararlıdır. Bugün de zaten bunun bir adımı atılmıştır. Bundan sonraki süreçte de özellikle on dört Temmuz bin dokuz yüz altmış beş yılında çıkarılan ve hepimizin güvencesi olan 657 sayılı devlet memurları kanunundaki o mesleki güvencemizi elimizden alacak, diplomalarımızı geçersiz sayacak, o meslek kanununun da çıkmaması adına biz konfederasyonumuz olarak da, eğitim istendikamız olarak da bu mücadeleyi olabilecek her türlü platformuna vermeye hazırız. Bundan sonra da devam edeceğiz.”

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.