Eğitim çalışanlarının çözüm bekleyen sorunları var

2022-2023 eğitim-öğretim yılının sona ermesinden dolayı bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer; “Yeni eğitim-öğretim yılına sorunsuz başlamak için, mevcut sorunların acilen çözülmesi gerekiyor” dedi.

Eğitim çalışanlarının çözüm bekleyen sorunları var
Yayınlama: 17.06.2023
Düzenleme: 16.06.2023 21:53
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – Okullarda son ders zili çaldı ve 2022-2023 eğitim-öğretim yılı sona erdi. Adana’da 520 bine yakın öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer özellikle Adana’nın da içinde bulunduğu depremden etkilenen illerde çok zor bir dönemin geride kaldığını ifade ederek depremin neden olduğu psikolojik tahribatın bir an önce giderilmesini istedi.

Öğretmenlerin işlerinden memnuniyetlerinin ya da memnuniyetsizliklerinin, eğitimin niteliğini, dolayısıyla ülkenin geleceğini ilgilendirdiğine vurgu yapan Başkan Sezer; “Öğretmenlerin umutsuzluğa kapılmalarını önlemek ve onlardan kaliteli hizmet almak için, kendilerine en başta iyi bir eğitim sistemi, iyi çalışma ortamı ve iyi imkânlar sunulmalıdır. Sorumluluk sahipleri, eğitim çalışanlarının içinde yaşadığı durumun ‘mutsuz mecburlar’ üretme potansiyeline sahip olduğunun farkına varmalı ve sorunlarına çözüm üretme, beklentilerini karşılama gayretinde olmalıdır” dedi.

Eğitim-Bir-Sen’in de büyük gayretleri sonucunda hayata geçirilen sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi, beklentileri karşılamaktan uzak olmakla birlikte Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılması, öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesi, kariyer basamaklarının ücret artışlarıyla birlikte yeniden hayata geçirilmesi, aday öğretmenliğin aday öğretmenlerde oluşturduğu gereksiz yük ve stresten arındırılarak yeniden tasarlanması, bu eğitim-öğretim yılında eğitim camiasının bir kısım sorunlarının nihai çözüme kavuşması anlamında olumlu gelişmeler olduğunu söyleyen Mehmet Sezer eğitim çalışanlarının acil çözüm bekleyen sorunlarına da dikkat çekti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.