Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi, 2025–2026 eğitim-öğretim yılı öncesinde yönetim kurulu ve ilçe başkanlarının katılımıyla Silifke Öğretmenevi’nde iki gün süren kapsamlı bir istişare ve eğitim programı gerçekleştirdi. Toplantılarda, yeni eğitim dönemine dair sendikal mücadele stratejileri, saha-yönetim iletişimi, kurumsal uygulamalar ve eğitim politikaları ele alındı.

Eğitim Bir Sen Adana Şubesi Yeni Döneme Stratejik Hazırlıkla Başlıyor (3)

Saha ve Yönetim Arasında Güçlü Köprü

Programın ilk bölümünde ilçe başkanları sahadan gelen talepleri ve yerel öncelikleri dile getirdi. Ardından Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili, geride kalan dönemin değerlendirmesini yaparak, yeni döneme dair stratejik hedefleri paylaştı. Sarıgeçili, “Toplantımızda sendikal mücadelemizi güçlendirecek stratejilerimizi belirledik. Saha ile karar mekanizmamız arasındaki köprüyü sağlamlaştırıyoruz” dedi.

Sarıgeçili, birlik ve beraberlik vurgusunu öne çıkararak şu ifadeleri kullandı: “Bu buluşmada yalnızca fikirlerimizi paylaşmadık; dayanışmamızı pekiştirdik, mücadele azmimizi tazeledik. Eğitim çalışanlarının sesi ve gücü olmaya, yeni döneme daha kararlı adımlarla yürümeye devam edeceğiz.”

Eğitim Bir Sen Adana Şubesi Yeni Döneme Stratejik Hazırlıkla Başlıyor (1)

Sosyal Medya ve Prosedür Eğitimleri

Toplantıda sosyal medya kullanımına dair uygulamalı eğitimler verilirken, resmi prosedürlerin daha etkin yürütülmesi konusunda katılımcılara pratik bilgiler aktarıldı. Ayrıca sahadan gelen geri bildirimlerin karar süreçlerine daha hızlı yansıtılması için yöntemler paylaşıldı.

Adana Şubesi’nin 11. Yetki Yılı

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Sarıgeçili, Adana şubesinin kentteki 11. yetki yılına da vurgu yaparak, “Adana şubemiz 11 yıldır eğitim çalışanlarının haklarının korunması ve çalışma barışının sağlanması için aralıksız çalışıyor. Yeni dönemde de aynı kararlılıkla sahada olacağız” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çelik: “Okullarımız Yeniden Umutla Doluyor”
İlçe Milli Eğitim Müdürü Çelik: “Okullarımız Yeniden Umutla Doluyor”
İçeriği Görüntüle

Program, ilçe başkanlarına plaket takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Kaynak: Eğitim-Bir-Sen