DOKUZ EYLÜL’DEN HATAY’DA DEPREMZEDELERE SAĞLIK TARAMASI

DOKUZ EYLÜL’DEN HATAY’DA DEPREMZEDELERE SAĞLIK TARAMASI
Yayınlama: 22.05.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – DEÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi uzman sağlık çalışanları Hatay’ın Kırıkhan ilçesindeki konteynır kentlerde sağlık taraması gerçekleştirdi. Konteynır kente fizik tedavi ünitesi kuran DEÜ ekipleri depremzedelere 7/24 hizmet verecek.

Dokuz Eylül Üniversitesi 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından bölgedeki depremzedelere yönelik yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu amaçla Hatay’ın Kırıkhan ilçesine giden DEÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi hekim ve uzman
sağlık ekibi bölgede bir fizik tedavi ünitesi kurdu. Konteynır kentte birebir sağlık taraması gerçekleştirilirken, depremzedelerin sağlık yönünden ihtiyaçları hakkında detaylı bir sağlık envanteri oluşturuldu.
DEÜ sağlık personellerinin vatandaşlarla görüşmeler gerçekleştirerek önemli bir bilgi havuzu oluşturduğunu ifade eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde
bulunan konteynır kentteki tüm depremzede yurttaşlarımız sağlık ekiplerimizce bire bir ziyaret edildi. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesine bağlı uzman sağlık personelimiz vatandaşlarımıza sağlık yönünden ihtiyaçlarının belirlenmesi için görüşmeler gerçekleştirdi.
Bu bilgiler ışığında kentteki depremzedelerimizin sağlık problemlerine hızlı çözümler üreteceğiz” dedi.

Rektör Hotar, “Hatay Kırıkhan’daki Eğitim, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitemizin depremden etkilenen vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunmak üzere hazırlıkları tamamlandı. Ünitenin hızla hazırlanmasındaki çabaları için hocalarımıza ve gönüllü ekibimize
teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
MİLLETİMİZİN HİZMETİNDEYİZ
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Yaşadığımız büyük acıya rağmen yaralarımızı sarmak amacıyla ilk günden buyana gönüllü ve uzman ekiplerimizle birlikte
depremden etkilenen bölgelerde çalışmalar yürütüyoruz. Bölgedeki depremzede vatandaşlarımızın ciddi sağlık hizmeti ihtiyacı bulunuyor.

Üniversite olarak devletimizin yapmış olduğu çalışmaları destekleyen projeler hayata geçiriyoruz. Beslenme, barınma ve
sağlık hizmeti gibi temel ihtiyaçları gidermeye odaklanıyoruz. Bu noktada hızlı refleks göstererek bölgedeki sorunları saptayıp çözümler üretiyoruz. Üniversite olarak tüm imkanlarımızı milletimizin hizmetine sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
BİLGİ YARDIM MALZEMESİ DAĞITILDI
DEÜ heyeti ayrıca; DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bağış yoluyla toplanan ve tasniflenen temel ihtiyaç ve sağlık malzemelerini Kırıkhan’daki konteynır kentte kalan depremzedelere dağıttı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.