Doğru’ya çiftçiden güvenoyu

Doğru’ya çiftçiden güvenoyu
Yayınlama: 17.03.2023
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Türkiye’nin tarımdaki ilk sivil toplum kuruluşu olarak, 93 yıllık köklü geçmişi ve siyasetten uzak yönetim anlayışıyla çiftçinin gür sesi olan Adana Çiftçiler Birliği’nin 46. Olağan Genel Kurulu’nda, mevcut Başkan Mutlu Doğru, genel kurula katılan üyelerinin tamamının oyunu alarak göreve yeniden seçildi. Başkan Doğru, son ​iki​ yılı değerlendirdiği konuşmasında, tarımın geleceğine ilişkin önemli mesajlar paylaştı.

Adana Çiftçiler Birliği İzzettin Özgiray Toplantı Salonu’nda, Eski Güney Yüreğir Sulama Birliği Başkanı İhsan Oğuz Beyarslan’ın divan başkanlığında gerçekleştirilen genel kurula; çiftçilerin yan​ı sıra ​Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar​ ile ​konuğu olan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ​da katıldı.​

 NEDEN KAPALI SULAMA SİSTEMİ

Başkan Doğru, genel kurulun açılışındaki konuşmasında, Türk tarımının son ​iki​ yılını değerlendirirken, önemli mesajlar paylaştı. Öncelikle iklim değişikliği gibi çok büyük bir tehlikenin varlığından söz eden Başkan Doğru, “Biz hep tarım önemlidir, tarım şarttır, tarım hayattır diyoruz. Ama önümüzde çok büyük bir tehlike var, o da iklim değişikliği. Adana’da ovanın içerisinden geçen Seyhan, Ceyhan Nehirlerini, doğumuzdan geçen Asi Nehrini, batımızdaki Berdan Nehrini bu ovadan çıkarın. Barajları kapatın, kurutun, nehirleri, göletleri kurutun Çukurova’nın Niğde’den, Aksaray’dan Konya Ovası’ndan hiçbir farkı kalmaz. Tek farkımız sadece su, iklim ve toprak farkı değil. Su tarım için çok çok önemli. O yüzden bir an önce Kapalı Yeraltı Basınçlı Sulama projesinin Çukurova’da da hayata geçmesi lazım” dedi.

BAŞKAN KARALAR’IN SÖZLERİ

Adana Çiftçiler Birliği Olağan Genel Kurulu’na katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanlığından beri 1 metre kare verimli araziyi imara açmadığı ve açmayacağını dile getirerek, “Kendi kendine yeten bir ülkeden saman, pamuk, buğday ithal eden, dış ülkelerin çiftçisini finansa eden bir ülke konumuna gelmek benim de zoruma gidiyor. Önümüzdeki süreçte tarım alanında liyakatli çalışmalar yaparak ülkemizi tekrar kendi kendine yetebilen bir ülke haline getireceğiz. Her zaman çiftçilerimizin yanında olduğumuzu göstermek için buradayım” diye konuştu.

Yönetim ve denetleme kurullarının ibrasının ardından,  tek listeyle gidilen seçimde; Mutlu Doğru ve yönetimi genel kurula katılan üyelerin tamamının oyunu alarak  yeniden başkan seçildi.  Yönetim Kurulu; Prof. Dr. Bülent Özekici, Sinem Özkan Başlamışlı, Mehmet Yücel Ener, Mehmet Özler, Cabbar Sekman, Ahmet Yasin Milli, Hasan Kodal, Harun Özkan, Berna Tekinalp ve Yiğit Özşahin’den oluştu.Denetleme Kuruluna ise; Fırat Özkan, Turgut Taşa ve Murat Töle seçildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.