DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu ATO’da

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu ATO’da
Yayınlama: 14.09.2022
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ) –TOROS – Altın Koza Fim Festivali’nde ödül vermek ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Adanaya gelen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Adana Tabip Odasını ziyaret ederek istişarede bulundu.

TTB’nin DİSK’in kadim dost örgütü olduğunu söyleyen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Tabip Odası’nda yaptığı açıklamada Türkiye sorunlarının ağırlaştığı bir dönemi yaşadıklarını belirterek “Özellikle emeği ile geçinen işçi sınıfı açısından zorlu bir dönem. Sağlık çalışanlarından fabrikalardaki işçi sınıfına, ücretiyle, emeği ile geçinen herkes açısından yaşam koşullarının zorlaştığı bir dönemi yaşıyoruz. Nedenlerini hepimiz biliyoruz. Türkiye’yi bu karanlık süreçten çıkartacak gücünde ortak mücadelemiz olduğunu biliyoruz. Bu nedenle ülkemize, emeğimizi, mesleğimize sahip çıkmak için omuz omuza mücadeleye devam etmeliyiz.” dedi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun 12 Eylül’de kendilerini ziyaret etmelerini çok anlamlı bulduklarını ifade eden Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “12 Eylül faşist darbesinin 42. Yıldönümündeyiz. O dönem de hem TTB hem de DİSK faaliyetleri durdurulmuştu. Biz mücadele anlamında ortak iki örgütüz. Bu anlamda Arzu Başkanımızla hem geçmişimizi hemde geleceğimizi değerlendiriyoruz. Son 20 yılda hekimler ve sağlık emekçileri çok fazla değersizleştirildi. Her geçen gün özlük ve ekonomik kayıplar yaşandı. 2021 yılında 1405 hekim maalesef yurtdışına gitti. Temmuz ayı rakamlarına bakıldığında 1500’e ulaşmış durumda. TTB ve DİSK ile ortak mücadeleye devam ederek yaşadığımız bu ülkeyi daha demokratik daha yaşanılabilir bir ülke haline getirmeye çalışacağız.” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.