Depremzede ve göçmen kadınlara yönelik çilek hasadı gezisi

Depremzede ve göçmen kadınlara yönelik çilek hasadı gezisi
Yayınlama: 30.04.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü ile Uluslararası Göç Örgütü (IOM) iş birliğinde icra edilen “Doğada İyi Oluşu Destekleme” temalı “Çilek Hasadı” gezisi yapıldı.

Etkinliğe Hatay ve Adıyaman’dan gelerek Adana’daki mahalle merkezlerinde barınan depremzede ailelerin yanı sıra, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından psikososyal destek verilen kadınlar ile göçmen kadınların dâhil edilmesiyle birlikte, sosyal uyum ve karşılıklı iletişim boyutu desteklenerek toplam 75 kadın bir araya geldi.

Göçmen Koordinasyon ve Uyum Merkezi ile Adana Büyükşehir Belediyesi önünden servis araçlarıyla alınan etkinlik gruplarının Sarıçam’da bulunan çilek tarlalarına ulaşımı sağlandı. Etkinlik alanında depremzede, göçmen ve yerel gruplardan oluşan kadınlar bir arada, doğanın içinde, kendi elleriyle çilek toplamanın ayrıcalığını yaşarken, tanışma, kaynaşma, sosyalleşme fırsatları oluştu. Etkinliğe katılım sağlayan faydalanıcılara reçel yapabilmeleri için; sepet, toz şeker, kavanozdan oluşan malzemeler hediye edildi.

SOSYAL UYUM AMAÇLI YENİ ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nca yürütülen psikososyal destek faaliyetlerimizin yanı sıra Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü ile IOM iş birliğinde dezavantajlı yerel ve göçmen gruplara yönelik olarak düzenlenen sosyal uyumun desteklenmesi etkinliklerinin düzenlenmesine devam edileceği açıklandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.