Depremi yaşayan öğretmen ve öğrenciler, afet bölgesi için ekmek üretiyor

Depremi yaşayan öğretmen ve öğrenciler, afet bölgesi için ekmek üretiyor
Yayınlama: 13.02.2023
A+
A-

 

 

 

(AA) – Kahramanmaraş merkezli depremleri Adana’da yaşayan lise öğrencileri, öğretmenleriyle okullarındaki “Fırın Atölyesi”nde depremzedeler için günlük 10 bin ekmek üretiyor.

Milli Eğitim Bakanlığınca 81 ilde 100 meslek lisesine “Fırın Atölyesi” kazandırılmasına yönelik protokol kapsamında Adana Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde oluşturulan bölümde, okulun Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı tarafından depremzedelere ulaştırılmak üzere ekmek üretimine başlandı.

Gönüllü öğretmen ve öğrenciler tarafından üretilen günlük 10 bin ekmek, Adana Valiliği koordinesinde deprem bölgelerine gönderiliyor.

Ayrıca öğretmen ve öğrenciler, okulda depremzedeler için her gün yaklaşık 300 kişilik sıcak yemek hazırlıyor.

Okul müdürü Tuba Sungur, 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlangıcı olan 6 Şubat Pazartesi günü okula gitmeyi beklerken depremle uyandıklarını söyledi.

Öğretmenlerle, hasarlı durumdaki evlerine giremeyen ve diğer illerden Adana’ya gelen depremzedeler için neler yapabileceklerini konuştuklarını belirten Sungur, şöyle devam etti:

“İlk gün usta öğreticimiz ve müdür yardımcılarımızla ekmek üretmeye başladık. Daha sonra gönüllü öğrencilerimiz de bize katıldı. Diğer branşlardaki öğretmen arkadaşlarımız, dağıtım, ulaşım ve lokasyon konusunda yardımcı oluyor. İlk günden itibaren depremzedeler için okulumuzda 10 bin ekmek üretmeye başladık. İhtiyaç doğrultusunda 20 bin kadar ekmek üretebiliyoruz. Ekmeklerin depremzedelere ulaştırılması konusunda Adana Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve AFAD ile iletişim halindeyiz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.