Demirçalı: Yüreğir’e en büyük hizmeti ben yapacağım

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Toros TV’nin Youtube kanalından yayınlanan Toros Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnci Yılmaztürk’ün editörlüğünde hazırlanıp sunulan, Yılmaztürk ile Yerel Gündem programının canlı yayın konuğu oldu.

Demirçalı: Yüreğir’e en büyük hizmeti ben yapacağım
Yayınlama: 14.08.2024
A+
A-

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Toros TV’nin Youtube kanalında yayınlanan Yılmaztürk ile Yerel Gündem programının canlı yayın konuğu oldu. Başkan Demirçalı, katıldığı programda 4,5 aylık hizmet sürecini değerlendirdi.

MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR

Son zamanlarda hizmetleri ile adından sıkça söz ettiren Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Toros TV’nin Youtube kanalından yayınlanan Toros Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnci Yılmaztürk’ün editörlüğünde hazırlanıp sunulan, Yılmaztürk ile Yerel Gündem programının canlı yayın konuğu oldu. Başkan Demirçalı, Yılmaztürk’ün hazırladığı sorular ile ortalama 4,5 aylık hizmet dönemini değerlendirdi. Bazı yayın kuruluşları tarafından ve sosyal medyada sık sık aldığı eleştirilere ‘Meyve veren ağaç taşlanır’ sözleri ile yanıt veren Başkan Demirçalı, ayrıca şunları ekledi; “Ortalama 4,5 ay gibi zaman içerisinde çok büyük başarılara imza attık. Bu süreçte belediye araçlarımızı yeniledik, Yeşilbağlar Mahallesi’ndeki kapalı semt pazarımızı 20 güne kalmaz hizmete açıyoruz. Hızlı bir şekilde borçlarımızı ödüyoruz, belediyemizde İmar A.Ş hariç bugün günü gelmiş bir tek kuruş borcu bırakmadık. Tabii ki bir grup başarmamız istemiyor, o yapı da belli zaten ama, başarı bizde kaçınılmaz hale geldi. Çünkü Yüreğir’e ben söz verdim bugüne kadar yapılmış en büyük hizmeti Yüreğir’e yapacağım. Gece gündüz demeden ekip arkadaşlarımla birlikte alanında uzman kadroyla yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu kısa sürede bu kadar hizmete imza atmak kolay bir şey değil.  Şu anda Türkiye’de belki bu kadar kısa zamanda hızlı bir şekilde toparlanan başka bir ilçe belediyesi olduğunu düşünmüyorum.”

“BORÇLARIN FAİZ YÜKÜ ÇOK FAZLA”

Başkan Demirçalı, yaptığı açıklamalarda Yüreğir Belediyesi için en büyük sıkıntının borçlar olduğunu ama, bu borçları çok hızlı ve adil bir şekilde bitirmeyi hedeflerini kaydetti. Demirçalı, “Dünya kadar geçmişten gelen, hem esnaf borcunu, hem maliyeye, hem de SSK’ya olan belediyemizin İmar A.Ş. hariç borçlarını ödedik ve ödemeye de devam ediyoruz.  Borçları hızlı bir şekilde aşağı çekiyoruz. Gelirlerimiz kısıtlı ama çok hızlı toparlanıyoruz.  Bunlar kolay şeyler değil miktarına göre ama, hizmeti de kesintiye uğratmadan bu arada alımlarımız da devam ediyor. Ama tabii şu anda da imkanlarımız çok sınırlı. Bir taraftan da esnafımız mağdur olmasın istiyorum. Yıl sonunda inşallah belediyemizin borcu kalmayacak.  Belediye gerçekten kurumsallığın kaybetmiş durumdaydı. Şu an Yüreğir Belediyesi hem yeniden bir kurumsal kimlik kazandırmaya hem de sistem kurmaya çalışıyoruz. Çünkü Sistem çökmüş durumda.  Faiz yükü çok fazla.Önceden İller Bankası’ndan alınmış bir para var, yapılandırmalarımız var, maliye gibi, SSK gibi kurumlar 48 ay yapılandırma yapıp bizim gelirlerimizi ipotek altına almışlar. Sonuçta bize gelmeden para bankaya gidiyor, başka yerlere gidiyor ama, biz bunların tamamını aşarız. Buradan alacaklı esnaflarımıza da sesleniyorum, sabırlı olsunlar inşallah yıl sonuna kadar büyük bölümünü ödemiş olacağız.”dedi.

“YÜREĞİR’İN ÇARPIK KENTLEŞME SORUNU BİZİM İÇİN ÖN PLANDA”

Yüreğir Belediyesi’nde hizmet aşaması çarpık kentleşmenin öncelik olduğunu ifade eden Başkan Demirçalı, ayrıca şunları ekledi; 35 yılda 2 kreş yapılan ilçeye 4,5 ayda yeni bir kreş kazandırıyoruz. Arkasından 4 tane kreşimizin de temelini atacağız. 600 binin üzerinde nüfusu olan bir ilçede düşünün iki tane kreş var, kabul edilir gibi değil. Üçüncü kreşi önümüzdeki eğitim- öğretim sezonuna yetiştirmek için canla başla çalışıyoruz. Bunun yanı sıra kapalı semt pazarlarını ve mahalle asfaltlarını yenileme çalışmalarımızı tamamladık. Fen işleri ekip arkadaşlarımız altı farklı noktada çalışıyor. 39 civarında aracı tamir ettik tekrar hizmete sunduk. İlçemizde yoksulluk ve işsizlik çok fazla, eğitim problemi var. Bu sebeple 5 noktada bu LGS kurslarını açıyoruz. Yüreğir’de çarpık yapılaşma maalesef ki çok yoğun. Şu an bu çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırmak için alanında uzman arkadaşlarımız çalışmalar yapıyor. Dört farklı mahallede bu hafta ihalesini yapıyoruz, kentsel dönüşümün altyapısını hazırlamış olacağız. Böylece bu işte Sinanpaşa Mahallesi, Köylü Garajı’nın olduğu yer, Kozan Çarşısı, Hilton’un karşı tarafı, Devlet Hastanesi’nin karşı tarafı orada da 18 uygulamasının ihalesini haritacı arkadaşlarımızla en geç önümüzdeki hafta ihalesi de yapmış olacağız. Yüreğir’de bundan sonra yapılan binalar insan öldürmeyecek. Sonuçta hepimiz biliyoruz ki biz deprem bölgesiyiz. Bunun için bu konuda sorumlu tüm odalardan onay isteyeceğiz. İnşaat firmaları ise onay almadan bize başvuru yapıp ruhsat alamayacaklarını bilecekler.”

“BARINAK İÇİN 175 DÖNÜM ARAZİ TAHSİS EDECEĞİZ”

Son zamanlarda ülke gündemine oturan sokak hayvanlarının toplanması yasası ile de ilgili açıklamalarda bulunan Demirçalı, hayvan sever vatandaşlar için müjdeyi verdi. 175 bin metre dönüm araziyi muhtemel olarak barınak yapılması için tahsis edeceklerini ifade eden Demirçalı, “Barınakla ilgili çalışmalar var. 175 dönüm araziyi muhtemelen çok kısa bir zamanda barınak yapılması için tahsis edeceğiz. Burada Türkiye’nin en güzel barınağını inşa edeceğiz.Bizim için dört ayaklı dostlarımızın yaşamlarını mutlu huzurlu sağlıklı bir şekilde geçirmeleri çok önemli. Bu konuda hayvan sever vatandaşlarımızdan da destek alarak çok hızlı bir şekilde hayvan parkı gibi çok kaliteli bir barınağı Yüreğir’imize kazandıracağız.”diye konuştu.

“BELEDİYELER EKMEK KAPISI DEĞİL, HİZMET KAPISI”

Belediye’deki harcamalarla alakalı neredeyse yüzde 120 oranında tasarruf yaptıklarını kaydeden Demirçalı, mesai ücretlerini ve kiralık araba sistemini kaldırdıklarını ifade etti. Ali Demirçalı, “Belediye olarak çok iyi gidiyoruz. Belki de şu anda yüzde 120 civarında tasarruf yaptık. Bütün mesaileri kaldırdık, kiralık arabaları iptal ettik ve servis olayını bitirdik. Yüreğir’de oturmayan birçok arkadaşımızı işe almışlar. Yüreğirli vatandaşlar dururken, Çukurova’dan ve Seyhan’dan işe alınıp işe gelmeleri için tahsis edilen servisleri kaldırdık. Personel giderimiz yüzde 68’lerin üzerindeydi. Bugün itibari ile bu gideri yüzde 52 oranına kadar çektik. Hedefimiz ise bu gideri yüzde 40’ın altına kadar düşürmek. Belediyeler ekmek kapısı değil, hizmet kapısıdır. Bu sebeple emeklisi gelmiş vatandaşlardan da emekli olmalarını talep ediyorum. Çünkü belediyemiz, bu kadar personel yükünü taşımaz. Memur sayımız 420’nin üzerindeydi, şimdi ise 390 civarında. Bu sayının 300’e kadar düşmesini bekliyoruz. Promosyon olayında yine Türkiye’de bir numara olan bir belediyeyiz. Yüreğir ilçesi 47 bin 700 TL ile Türkiye’de en yüksek promosyonunu almıştır.”dedi.

“YÜREĞİRLİYE İSTİHDAM YARATMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Yüreğir’deki işsizlik sorunu ile başa çıkabilmek, istihdam yaratmak amacıyla çalıştıklarını kaydeden Demirçalı, bu yönde üretim tesislerini geliştireceklerini kaydetti.Demirçalı,  “Mesela belediyemizin mama üretimi tesisi var, burayı geliştireceğiz. Orada hem daha fazla Yüreğirliyi istihdam etmek, hem de hayvan dostlarımızı mutlu etmek için çalışacağız. Bunun yanı sıra biyobozunur tesisimiz bulunmaktadır. Orada çiftçilerimize gübre üretiyoruz. Yine bu tesisimizi de hem çiftçinin yararına kullanmak, hem de vatandaşlarımıza daha fazla istihdam sağlamak için geliştiriyoruz. Yüreğirli şunu bilsin ki, bir tek kuruşlarını fuzuli yere harcamamak için elimden geleni yapıyorum.”diye ifade etti.

“HAVALİMANINI KAPATARAK ADANA’YI CEZALANDIRDILAR”

Adanalıların son günlerde gündeminden düşmeyen Şakirpaşa Havalimanı’nın tarifeli uçuşlara kapatılması konusunda değerlendirmeler de yapan Demirçalı, havalimanının kapatılmasının Adanalıya bir ceza olduğunu dile getirdi. Başkan Demirçalı, “Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmasıyla Adana’da çok sayıda esnaf mağdur oldu. Dünya kadar tarım alanı betonlaştı. Adana için ciddi bir vergi kaybı oldu. En önemlisi Adanalı vatandaşların havalimanına ulaşması hem daha zaman alıcı, hem de daha masraflı bir hale geldi. Bu durum Adana’yı geriye götürür ve fakirleştirir. Ama Adana halkı inşallah bunun hesabını soracak. Sormalı diye düşünüyorum. 350 bin nüfuslu Rize’nin, 800 bin nüfuslu Trabzon’un bile 2 havalimanı varken. Adana’yı havalimansız bıraktılar. Bu kabul edilir gibi değil. Adana, havalimanının kapatılmasıyla birlikte büyük zarara uğrayacak.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Özel Haber - Melisa Karmış

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.