“Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılı” paneli büyük ilgi gördü

“Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılı”  paneli büyük ilgi gördü
Yayınlama: 04.10.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ) –TOROS – Adana Barosu ile Adana Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği; Av. Erdal Yıldırım moderatörlüğünde, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Gazeteci Emin Çapa ve Gazeteci Necdet Saraç’ın konuşmacı olarak katıldığı “Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılı” konulu panele ilgi büyüktü.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen paneli izleyenler arasında CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Ergül Halisçelik, TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. Nizam Dilek, TBB delegesi Av. Kezbannur Aksu, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Av. Bülent Maraklı, Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Özcan Delihasan, Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş,  Adana Eczacı Odası Başkanı Mürsel Yalbuzdağ, önceki dönem Baro Başkanı Av. M.Ziya Yergök, avukatlar, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve yurttaşlar yer aldılar.

Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz açılış konuşmasına başta panel moderatörü meslektaşı Av. Erdal Yıldırım ve panelistler olmak üzere tüm emeği geçenlere ve panel izleyicilerine teşekkür ederek başladı.  Büyük çoğunluğunu avukatların oluşturduğu kalabalık bir topluluğa hitap eden Av  Gökayaz, sözlerine şöyle devam etti; “Balkan Harbi, Trablusgarp ve 1. Dünya Savaşı’nın ardından Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı sonrası savaş yorgunu bir ülke, elinde yetişmiş insan gücü ve bir maddi kaynak olmadan gerçekleştirilen sosyal, kültürel ve ekonomik devrimlerle başladı Cumhuriyet ilk yüzyıl yolculuğuna. İkinci dünya savaşı sürecinde Türkiye’nin tarafsızlığı sayesinde bu savaştan sıyrık almadan kurtulduk.”

Daha sonra söz alan panelistler, “Eşit Yurttaşlık Temelli Demokratik Toplum Düzenine” nasıl ulaşılacağı konularına dair görüş ve düşüncelerini paylaştılar. Program Adana Barosu adına panelistlere plaket takdimiyle sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.