Cumhuriyet coşkusu meydanlara sığmadı

Cumhuriyet coşkusu meydanlara sığmadı
Yayınlama: 31.10.2022
A+
A-

 

Adanalılar 29 Ekim gecesi Aleyna Tilki ile Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Günlerdir ilçelerde süren 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarındaki coşku Uğur Mumcu Meydanı’nda zirveye ulaştı.  İlçelerde Adanalıların Cumhuriyet coşkusunu şarkılarıyla büyüten Adanalı sanatçı Haluk Levent’ten sonra 29 Ekim gecesi sanatçı Aleyna Tilki, Adanalılarla buluştu. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonu ve öncülüğünde gerçekleştirilen 29 Ekim programında Adanalılar, Cumhuriyete olan bağlılıklarını bir kez daha dile getirdi.

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın coşkulu 99. yıl kutlamaları Adana’da meşaleli yürüyüş ve Aleyna Tilki konseriyle doruğa ulaştı.

Adana Büyükşehir Belediyesi önünden başlayan meşaleli yürüyüşe Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, Millet İttifakı’na mensup siyasiler ve Adanalılar katıldı.

Kortej; Atatürk Caddesi ve Ziyapaşa Caddesi güzergahını izleyerek Uğur Mumcu Meydanı’na yürüdü.

Aleyna Tilki konseri öncesi alanı dolduran Adanalılara hitap eden Başkan Zeydan Karalar, önümüzdeki yıl Cumhuriyetin 100 yılının kutlanacağını belirterek, 99. kuruluş yılındaki coşkunun daha da artacağını söyledi.

CUMHURİYET İLELEBET YAŞAMAK ÜZERE KURULDU

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatmak üzere kurduğunu ifade eden Başkan Zeydan Karalar, “Cumhuriyetimizin önemini her geçen gün biraz daha fazla anlıyoruz. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet 99 yılda ülkedeki birçok sorunu çözdü. Kalan sorunları da Cumhuriyet çözecek. Bu ülkeyi var eden kuruluşların temelini Cumhuriyet attı. Bu ülkeyi; Çanakkale’nin, Kurtuluş Savaşı’nın kahramanları; Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları kurdu. Onlara minnet borcumuz olduğunu unutmayalım” dedi.

EGEMENLİK ANCAK LAİK DEMOKRATİK CUMHURİYETLE MİLLETE AİT KALIR

Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu vurgulayan Başkan Zeydan Karalar, “Laik-demokratik Cumhuriyet olmazsa, egemenlik kayıtsız şartsız milletin olmaz. Bunu korumamız gerek. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu kardeşlerimin alanı doldurması beni gururlandırıyor, hepinizle iftihar ediyoruz” diye konuştu.

Birçok sanatçının konserlerinin iptal edilmesine de değinen Başkan Zeydan Karalar, şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ diyerek sanatın önemine vurgu yapmıştır. Sanatçılarımızın konserlerini iptal etmek bu düşünceye uygun değildir.”

Başkan Zeydan Karalar sözlerini, “Yaşasın Cumhuriyet. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk” diyerek bitirdi.

Konser öncesi CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Müzeyyen Şevkin, Orhan Sümer, Burhanettin Bulut ile Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de birer konuşma yaptı.

Aleyna Tilki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle verdiği konserde Adanalılara eski ve yeni şarkılarında oluşan bir seçki sundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.