Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu Erzincan’da halka hitap etti

Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu Erzincan’da halka hitap etti
Yayınlama: 06.05.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) -Millet ittifakının Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçaroğlu, Erzincan’da seçmene seslenerek  iki grupla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Bu grupların ‘Beşli çete’ ve ‘uyuşturucu baronları’ olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Ben onların malı nasıl götürdüklerini iyi  biliyorum. Otoriter yönetimi göndereceğiz. 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım” dedi.

Ükenin değişim istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Asla ayrımcılık yapmayacağım” diye konuştu.

Maraş merkezli depremlerde yaşanan yıkımı anımsatan Kılıçdaroğlu, depremzedelere yeni konutlarının ücretsiz verileceğine dair sözünü de yineledi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Anadolu’da fabrikalar olacak, insanlar çalışacak. Erzincan’ı demirağlarla Trabzon Limanı’na ulaştıracağım. Burada bir zamanlar Sümerbank’ın iplik ve dokuma fabrikası vardı. Binlerce insan çalışırdı. Neden kapatıldı bu fabrika? O fabrikaların tamamını yeniden yapacağız. Şeker fabrikası özelleştirildi. 6000 kişi çalışıyordu şimdi 250 kişi çalışıyor. Bu mudur milliyetçilik?

Artık bu ülke değişim istiyor. Ahlaklı, insanları ayırmayan, ayrışmaya karşı çıkan bir yönetim. Bunu beraber yapacağız. Bu ülkeye huzuru ve bereketi mutlaka ama mutlaka getireceğiz. Köy okullarını yeniden açacağız. Köyde öğretmen, imam, ziraat teknisyeni, veteriner hekimi olacak, köylüye hizmet edecek. Köyü yeniden ayağa kaldıracağız.

Kul hakkı yemeyeceğim, kul hakkı yedirmeyeceğim. Söz verdim söz, onlar yandaşları bu kardeşiniz vatandaş için çalışacak.

“UYUŞTURUCU BARONLARININ KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIM”

İki grupla karşı karşıyayım. Birincisi beşli çete. Dünyanın paralarını götürdüler. Yuh çekmeyeceksiniz, helal oylarınızı kullanıp demokratik yollarla otoriter yönetimi göndereceğiz.

İkinci grup uyuşturucu baronları, onların kökünü kazıyacağım kökünü. Uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım diyebiliyorlar mı? Kul hakkı yemedim yedirmeyeceğim diyebiliyorlar mı? Söyleyemiyorlar. Ben onların nasıl malı götürdüklerini biliyorum.

Sizlerin oylarıyla iktidara geldiğimde hiçbir fakir ailenin suyu, doğalgazı, elektriği kesilmeyecek. Yardımı da fakirleri topla sıraya diz televizyonları çağır, sonra hava bas yardım yapıyorum diye, bunu da kaldıracağız. Fakir ailelerde kadının hesabına para yatıracağız. Kimin fakir olduğunu sadece sosyal devlet bilecek.

“DEPREMZEEDELERDEN BEŞ KURUŞ ALMADAN EVLERİNİ TESLİM EDECEĞİM”

Depremzedelerin evleri dükkanları yıkıldı. şimdi diyorlar ki yeniden yapacağız. ama bu bay Kemal gelince sizin evlerinizi yapmayacak. Akıl dışı. Gelince evlerini yapacağım beş kuruş almadan da teslime edeceğim.

Vay efendim ‘parayı nereden bulacaksın?’ diye bağırıyorlar. 27,5 yıl devlete çalıştım. Bütçe nasıl yapılır, para nasıl toplanır tasarruf nasıl yapılır kaynaklar nerelere harcanır 27,5 yılım bununla geçti. Bir söz verdiysem onun hesabını kitabını yapmışımdır. Şunları açık ve net söylüyorum 5’li çetelere gelince para var, vergisini ödüyorsunuz bir de geçmediğiniz köprünün o parasını istiyorlar, emekliye gelince para yok. Beşli çetelerden alıp size vereceğim. Efendim bizim milliyetçiliğimizi sorguluyorlar. Ya siz kim milliyetçilik kim. Bizim milliyetçiliğimiz Atatürk milliyetçiliğidir. İki kırmızı çizgimiz var, vatanımız ve bayrağımız. Nokta.

“BİZİM MİLLİYETÇİLİK ANLAYIŞIMIZ VATANSEVERLİK”

Sinan Ateş’in katillerini bulacağım, kulaklarından tutacağım ve yargıya teslim edeceğim. Bizim milliyetçilik anlayışımız vatanseverliktir. O tank palet fabrikasını da Katar’dan alacağım ordumuza teslim edeceğim.

Son bir şey, bunlar diyorlar ya biz milliyetçiyiz, bunların ki mevsimlik milliyetçilik. Onların çocukları gibi evladıma paralı askerlik yaptırmadım, ben de evladımı garibanın oğlu nasıl askere gittiyse ben de gönderdim. Bay Kemal bunları yemez.

Bir şey daha, askerlik yapan bütün kardeşlerim bilileri sınırda yazar hudut namustur diye. Oradan kimsenin içeriye gelmemesi lazım. Burası bize ait. Bizim topraklarımızın bulunduğu alan yol geçen hanı olmamalıdır. 3 milyon 600 bin Suriyeli resmi rakam ve sayısını bilmediğimiz Afganlı kardeşlerimiz nasıl geldi kim getirdi? Göndereceğim, iki yıl içinde göndereceğim. Hiç kimse endişe etmesin.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.