Çukurova Belediyesi, Engelliler Haftası kapsamında Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ile ortak bir projeye imza atarak özel çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı. Proje kapsamında çocuklar, Hayal Park Tesisleri içinde yer alan bölgenin ilk ve tek Engelsiz Yüzme Havuzu’nda ağırlandı.

Antrenörler eşliğinde düzenlenen etkinlikte göçmen ve özel gereksinimli çocuklar, güvenli koşullarda yüzmenin keyfini yaşadı. Ailelerin de katıldığı etkinlikte, yüzmenin gelişim üzerindeki olumlu etkileri uzmanlarca paylaşıldı. Kas ve eklem sağlığını destekleyen yüzmenin, esneklik, denge, dolaşım ve solunum sistemine de katkı sunduğu vurgulandı.

Yaklaşık bir saat havuzda vakit geçiren çocukların yaz boyunca yüzme programına dahil edileceği açıklandı.

Etkinliğe ilişkin açıklama yapan Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, “Engeller kalple ve sevgiyle aşılır. Çukurova Belediyesi olarak özel çocuklarımıza destek olmak, yaşamlarını kolaylaştırmak, sağlık ve gelişimlerine katkı sağlamak için onların ve aielelerinin yanında olacağız” şeklinde konuştu.

Feke’de temizlik hizmetlerinde yeni dönem başladı
Feke’de temizlik hizmetlerinde yeni dönem başladı
İçeriği Görüntüle

Çukurova’da Sevgiyle Engeller Aşıldı (1)

Kaynak: Çukurova Belediyesi / Haber Bülteni