Adana’da Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay’ın tutuklanması ve görevden uzaklaştırılmasının ardından gözler, belediye meclisinde gerçekleştirilecek başkan vekilliği seçimine çevrildi.
Çukurova Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılacak oylamada meclis üyeleri, kendi aralarından yeni belediye başkan vekilini seçecek. CHP ve Yeni Parti’nin ayrı ayrı aday çıkarmaya hazırlandığı süreçte, AK Parti ve MHP’nin ortak aday tercihi de seçim gündeminin önemli başlıkları arasında yer alıyor.
CHP’den birlik ve ortak hareket mesajı
CHP Çukurova İlçe Başkanı Hasan Aslan, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları ile ilçe yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek seçim sürecini değerlendirdi.
Belirlenecek adayın etrafında birleşilmesi gerektiğini vurgulayan Aslan, siyasi parti ayrımı gözetmeksizin meclis üyelerinden destek istedi. Yeni Parti ile henüz uzlaşma sağlanmadığını belirten Aslan, aday belirleme sürecini CHP Genel Merkezi, Zeydan Karalar ve CHP Adana İl Başkanı Orhan Bayram ile birlikte yürüteceklerini ifade etti.
Adayda arayacakları kriterleri “liyakat ve sadakat” olarak sıralayan Aslan, “Çukurova Belediyesi CHP’de kalacaktır” açıklamasında bulundu.
CHP kulislerinde beş isim konuşuluyor
Siyasi kulislerde CHP’nin başkan vekilliği adaylığı için Ahmet Metin Sevtekin, Sıtkı Keskin, Çağkan İnan, Gönül Kayış ve Metin Taştan’ın isimleri öne çıkıyor.
Partinin kesin adayının yapılacak açıklamayla netleşmesi bekleniyor.
Yeni Parti’nin aday tercihi bekleniyor
Yeni Parti cephesinde ise başkan vekilliği için Feramuz Oran, Cihan İldem, Mert Lük, Tevfik Ongun ve Yekda Murat Çakıroğlu’nun isimleri kulislerde konuşuluyor.
Emrah Kozay’ın gözaltında bulunduğu dönemde Tevfik Ongun’u belediye başkan vekili olarak görevlendirdiği öğrenilmişti. Daha önce meclis başkanvekilliği görevinde bulunan Ongun’un görevlendirilmesi, belediye meclisinde yapılacak seçimden önce gerçekleşmişti.
Cumhur İttifakı’nda iki isim gündemde
Belediye meclisinde toplam dokuz üyesi bulunan AK Parti ve MHP’nin aday tercihini ortak değerlendirmeyle belirlemesi bekleniyor.
Cumhur İttifakı’nın başkan vekilliği adaylığı için kulislerde MHP’li Bülent Bülbül ile AK Partili Recep Özdemir’in isimleri gündeme geliyor.
Kulislerde konuşulan isimler, kesinleşmiş aday listesi niteliği taşımıyor. Partilerin resmî açıklamalarıyla seçime katılacak adaylar netleşecek.
Aslan’dan seçim sonrası için hizmet mesajları
Hasan Aslan, seçilecek başkan vekiliyle birlikte vatandaşların belediye hizmetlerine doğrudan ulaşmasını sağlayacak bir yönetim anlayışı hedeflediklerini söyledi.
Belediyeevleri Mahallesi’nde iletişim bürosu kurmayı planladıklarını belirten Aslan; belediyenin mali yapısının güçlendirilmesi, taşınmazların incelenmesi ve acil sorunların çözümüne öncelik verilmesi gerektiğini ifade etti. Heyelan riski bulunan bölgeler ile Kabasakal ve Şambayadı çevresindeki sorunların da gündemlerinde olduğunu kaydetti.





