ÇUKUROVA GİAD, deprem bölgesine yardım yağdırıyor

ÇUKUROVA GİAD, deprem bölgesine yardım yağdırıyor
Yayınlama: 11.02.2023
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) son yüzyılın en büyük felaketlerinden biri olarak gösterilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde yıkıma uğrayan iller ile Adana arasında yardımlaşma köprüsü kurdu. Depremlerin yaşandığı 6 Şubat’tan itibaren Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinesinde başlatılan arama, kurtarma ve yardım çalışmalarına destek için seferber olan Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte kriz masası oluşturdu ve dernek üyesi iş insanlarının işletmelerinde bulunan iş makinelerini, taşıma araçlarını, vinçleri, jeneratörleri ve teknik ekipmanları afet bölgesine yönlendirdi.
Çukurova GİAD ailesi, ikinci etapta afetzedelerin ihtiyaç duyduğu gıda, giyim, ayakkabı, battaniye, ısınma, hijyen ve temizlik ürünlerini tedarik etmek için çalışma başlattı. Oluşturulan havuza Çukurova GİAD üyeleri ayni ve nakdi yardım yağdırdı. Tedarik edilen insani yardımlar, dernek üyelerinin çalışmasıyla hızlı dağıtım yapılabilmesi için gruplandırılarak paketlendi ve araçlara yüklenerek komşu illerdeki depremzede vatandaşlara ulaştırıldı.

“İlk etapta Hatay ve Kahramanmaraş’a yardım gönderdik”
Büyük yıkıma uğrayan Hatay’a, daha sonra Kahramanmaraş merkezine ve Elbistan’a yardım gönderdiklerini belirten Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, “Acımız ve üzüntümüz çok büyük. Birlik içinde hareket etmemiz gereken çok zor bir dönem geçiriyoruz. Depremi yaşamış, zor günlerde dayanışmanın önemini iyi bilen bir kentin evlatları olarak afet bölgesindeki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamanın gayretini gösteriyoruz. AFAD ve Kızılay ile koordineli şekilde hareket ederek talep edilen malzemeleri temin edip, depremin vurduğu illerimizdeki vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. 30 yıldır Adanalılar ve ülkemiz için değer yaratan Çukurova GİAD ailesi olarak, depremzede vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. ” dedi.

“Çocuklar ve kadınların ihtiyaçlarına öncelik veriyoruz”
Çukurova GİAD’ın temel gıda ürünlerinin yanı sıra günlük hayatta daha çok çocukların ve kadınların ihtiyaç duyabileceği ürünleri tedarik etmeye kaydeden Başkan Sakarya, “Pratik tüketilebilen gıda ürünlerinin yanı sıra, çocuk mamasından süte, çocuk bezinden ıslak mendile, hijyenik ürünlerden tuvalet kâğıdına, kekten bisküviye, baldan helvaya, sobadan muma, monttan ayakkabıya birçok ürünü deprem mağduru vatandaşlarımıza gönderdik. Dernek üyelerimizin imkânları nispetinde ihtiyaç duyulan yardımları ivedilikle afetzede vatandaşlarımıza ulaştırmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.