ÇÖP KAMYONU

Yayınlama: 18.05.2023
Düzenleme: 16.05.2023 17:13
A+
A-

Gezgin bir hanım Uzakdoğu seyahati sırasında bir taksiye biner.

Sağ şeritte düzgünce yol alırken birden bire kırmızı spor bir araba park ettiği yerden sinyal dahi vermeden önlerine kırar. Şöför neyse ki hızlı gitmemektedir, birden frene basar ama çarpışmaktan kıl payı kurtulurlar.

Kırmızı spor arabanın  şöförü suçlu ve haksız olduğu halde camdan başını çıkarıp bağırmaya ve küfür etmeye başlar .Bizim taksi şöförü adama gülümser ve onun yaptıklarını umursamadan oradan ayrılır.

Güzel gezgin kadın şaşkınlık içinde biraz da kızarak Taksi şoförüne  ‘’-Neden böyle davrandın ?Adam neredeyse arabayı parçalayacak hem seni hem de beni hastanelik edecekti’’ dediğinde …Taksi şöförü şöyle söyler…

‘’-Çöp kamyonu kanunu hanımefendi..’’

Kadın anlamaz nedir bu çöp kamyonu kanunu, diye sorar…

Aslında iyi bir Felsefe eğitimi görmüş Budist olan ,Taksi şöförü açıklar….

‘’-Pek çok insan Çöp kamyonu gibidir. Her tarafta içleri çöp dolu olarak dolaşırlar .Yaşamları boyunca yaşadığı olaylardan geriye kalan kızgınlığı ,öfkeyi, hayal kırıklığını başarısızlıklarını belki de aptallıklarını  biriktiriyorlar, ancak doldukça çöplerini bırakacak bir yere ihtiyaç duyuyorlar.

Bu bazan ben, bazan da siz olabilirsiniz.

Kişisel olarak algılamayın.

Adam sadece kendi çöpünü boşaltacak birini arıyor. Onlara sadece gülümseyin. Onlar için iyi temennilerde bulunun ve yolunuza devam edin.

Sakın onların çöpünü alıp işyerinize evinize veya sevdiğiniz insanlara dağıtmayın.

Başarılı insanlar çöp kamyonlarının günlerini ve hayatlarını mahvetmesine izin vermezler .Ben haddini aşıp beni üzenleri kendimden mahrum bırakarak cezalandırıyorum. Siz de öyle yapın.

Onlar bunu fark edip sizden özür dilerlerse eğer ,bu onların gelişmeye uygun bir zihne sahip olduğunu gösterir. Fikirlerinizle onları eğitin.

Yok eğer farkına bile varmıyorlarsa  .Bilin ki onun gözüne perde inmiştir .Bunun için üzülmeyin ,size ömrünüzün sonuna kadar çöpünü boşaltmak isteyen birinden kurtulmuş olmanın keyfini yaşayın….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.