Çizgilerin efendisi hayranlarıyla buluşuyor

Çizgilerin efendisi hayranlarıyla buluşuyor
Yayınlama: 22.09.2022
A+
A-

MUSTAFA ÖZKE

Bereketli toprakların ünlü sanatçısı Necati Derya, ‘Çizgilerle Adana’ sergisini açmak üzere 3 Ekim’de Adana Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi’nde hayranlarıyla buluşacak.

Serüveninin, Adana sevdasının bir tutkuya dönüşmesi ve bu tutkunun da çizgilerde can bulmasıyla başladığını anlatan Derya, “İlk çalışmalarımı, 1800-1900’lü yılların Adanasından özenle seçtiğim fotoğrafları çizgilere dönüştüren bir anlatım tekniği kullanarak resimledim. Bu çalışmalar bir koleksiyona dönüşmeye başladığında sergi fikri ortaya çıktı. İlk sergimi 2018 yılında doğup büyüdüğüm Adana Kentinde “Çizgilerle Adana” adı altında gerçekleştirdim. Sergi beğenilip, olumlu eleştiri ve yorumlar alınca, bu çalışmaları diğer şehirleri de kapsayacak biçimde genişletme kararı aldım. Artık sergi formatım ortaya çıkmıştı.

Şehirlerin 1800-1900’lü yıllarının fotoğraflarını ince eleyip sık dokuyarak seçimlerimi yapıyordum.” dedi.

İkinci sergisini Gaziantep’i resimleyerek “Çizgilerle Ayntap” adı altında Gaziantep’te gerçekleştirdiğini dile getiren sanatçı Derya, “Üçüncü sergimi, yaşadığım şehir İstanbul’da “Çizgilerle İstanbul” adı altında açtım. Seçtiğim çini mürekkebi, fırça, rapido kalem ve tarama ucu ile biraz çizgi roman biraz gravür tekniğini harmanlayarak Canson kağıda çiziyorum. Bunu yapmadaki amacım; özellikle genç kuşakların yaşadıkları şehirlerini biraz da bu açıdan görmelerini, tanımalarını ve sevmelerini sağlamaktır. Dördüncü sergimi yine, yeniden

3 Ekimde açıyorum. Birincisinin devamı niteliğinde, koleksiyonun ikincisi olan ve yeni resimlerden oluşan “Çizgilerle Adana” sergimin görülmesi, beni çıktığım bu yolda güçlü kılacak ve onur duyacağım.” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.