Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarımsal üretimde verimliliğin artırılması ve gübre arz güvenliğinin desteklenmesi amacıyla önemli bir karar alındığını açıkladı. Yapılan duyuruya göre, tarımsal amaçlı %33’lük amonyum nitrat gübresinin yeniden kullanımına izin verildi.
Müdürlükten yapılan açıklamada, gübrenin satış ve sevkiyat işlemlerinin 30 Mayıs’a kadar gerçekleştirileceği belirtildi.
Açıklamada, satış ve sevkiyat süreçlerinin Gübre Takip Sistemi (GTS) üzerinden izleneceği bildirildi. Gübre satışlarının ise Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtları ve belirlenen hak edişler esas alınarak yapılacağı ifade edildi.
ÇKS kaydı olmayanlara satış yapılmayacak
Yetkililer, ÇKS kaydı ve GTS hak edişi bulunmayan üreticilere satış yapılmayacağını vurguladı. Çiftçilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için kayıt ve hak ediş durumlarını kontrol etmeleri gerektiği hatırlatıldı.
Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, uygulamanın tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanmasına ve üreticilerin ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlayacağını belirtti.




