CHP’li Muharrem Erkek’ten mutlaka sandığa gidin çağrısı

CHP’li Muharrem Erkek’ten mutlaka sandığa gidin çağrısı
Yayınlama: 19.05.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için “Yeni bir maça çıkılacak ve bu maç 0-0 başlıyor. Onun için lütfen herkes sandığa gitsin” dedi

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Genel Merkezinde seçim gündemine ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Erkek, Seçim sonuç tutanaklarındaki usulsüzlüklere ilişkin itirazların yapıldığını belirterek, Cumhurbaşkanlığı için, 2 bin 269 sandık sonuç tutanağında farklılık tespit ettik. Millet İttifakı’nın adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine olanları da ayrıca tabii ki tespit ediyoruz. Bunların hepsinin itirazları pazartesi 17.00 itibariyle yapıldı. Milletvekilliği için toplam 4 bin 825 sandıkta farklılık uyuşmazlık tespit ettik” dedi.

Her sandıktaki her bir oyu takip ettiklerini belirten Erkek, “Her oy yakın bir şekilde takip ediliyor. Bu konuda herkes müsterih olsun” dedi. 

Bir milyon 37 bin oyun geçersiz olduğu ve sandığa gitmeyen sekiz milyon 295 bin seçmen bulunduğunu anımsatan Erkek, “Geçersiz oylarla birlikte topladığımızda sandığa gitmeyen seçmeni 9 milyon 332 bin 698 seçmen iradesini ortaya koymamış… 28 Mayıstaki seçim, çok daha basit bir seçim olacak” Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır.’ CHPnin temelinde Kuvay-i Milliye vardır ve biz hiçbir zaman umudumuzu yitirmedik, yitirmeyeceğiz. Sandığa gideceğiz ve mutla kazanacağız açıklamasında bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.