CHP’li Burhanettin Bulut: "Zeydan Karalar’ı değil halkın iradesini cezalandırıyorlar"
Video: CHP’li Burhanettin Bulut: "Zeydan Karalar’ı değil halkın iradesini cezalandırıyorlar"
İçeriği Görüntüle

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, İstanbul merkezli soruşturma kapsamında tutuklanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili Zeydan Karalar için adliye önünde açıklamalarda bulundu.

Bulut, Karalar’ın tutuklanmasının halk iradesine darbe olduğunu belirterek, “Bugün 4’üncü günümüz. 3 gün Vatan Emniyet’te, bugün de arkamızda bulunan adliyede genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz, partililerimiz ve Adanalılarımızla küçük bir umut, adaleti bekledik. Ama burada asıl eksik olan adaletin bizzat kendisidir.” dedi.

Bulut, Karalar’ın belediyecilik anlayışını ve Adana halkına hizmetlerini anlatarak, “Zeydan Karalar her zaman garibanı kollayan, belediyenin bütçesini kendi bütçesinden daha çok düşünen bir başkandır. Göreve geldiğinde 4 kat borçla devraldığı bütçeyi 4 yılda 4 katına çıkardı, üstelik kredi kullanmadan hizmet üretti. Bugün cezalandırılmasının sebebi, Seyhan’ı AKP’den, Adana’yı MHP’den almasıdır. Burada cezalandırılan Zeydan Karalar değil, Adanalılar ve halkın iradesidir” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında son dönemde farklı belediye başkanlarına yönelik benzer operasyonlara da değinen Bulut, “Antalya Belediye Başkanımız, dosyada adı olmamasına rağmen tutuklandı, Adıyaman Belediye Başkanımız ev hapsiyle cezalandırıldı. Esenyurt Belediye Başkanımız 250 gündür içeride. Bunların hepsi 31 Mart seçimlerinden sonra başladı” diye konuştu.

Saadet Partisi'nden demokrasi açıklaması: "Millet iradesi kırmızı çizgimiz"
Saadet Partisi'nden demokrasi açıklaması: "Millet iradesi kırmızı çizgimiz"
İçeriği Görüntüle

CHP’li Bulut, Türkiye’nin bu dönemleri atlatacağını vurgulayarak, “Yılmayacağız, korkmuyoruz! Kuvayı Milliye’den gelen bir partinin üyeleri olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu ülkede herkes tehlike altında, bu yüzden bu sadece CHP’nin değil, tüm toplumun mücadelesidir” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi