CHP Adana Milletvekili Bilal Bilici, tarla ziyaretinde çiftçilerle bir araya gelerek mısır tohumu ekti. Tarlada üreticilerle sohbet eden Bilici, tarımda artan maliyetlerin çiftçileri zor durumda bıraktığını ifade etti.

Çiftçilerin Yanındayız

Çiftçilerin zorlu koşullara rağmen üretimden vazgeçmediğini vurgulayan Bilici, üreticilerin emeğinin karşılığını alması gerektiğini söyledi.

Müzeyyen Şevkin emeklilerin taleplerini dinledi
Müzeyyen Şevkin emeklilerin taleplerini dinledi
İçeriği Görüntüle

Bilici yaptığı açıklamada, “Zorluğa rağmen toprağa küsmeyenlerin, emeğini berekete dönüştürenlerin yanındayız. Bu mısır tohumları, dökülen her damla alın terinin karşılığı olsun. Hasadımız bol, soframız bereketli olsun” dedi.

Artan Maliyetler Çiftçiyi Zorluyor

Tarım sektöründe mazot, gübre ve tohum fiyatlarının her geçen gün arttığını dile getiren Bilici, çiftçilerin üretim yapmasının giderek zorlaştığını belirtti.

Bilici, “Tarlada çiftçinin yanındayım. Mazot, gübre ve tohum fiyatları çiftçinin belini büküyor. Çiftçilik yapmak her geçen gün daha zorlaşıyor. Çiftçilerimiz alın terinin karşılığını maalesef alamıyor. Artan maliyetlere rağmen çiftçilerimiz toprağına sahip çıkmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“Hasadımız Bol, Soframız Bereketli Olsun”

Toprağa bırakılan mısır tohumlarının bereket getirmesini temenni eden Bilici, hasat döneminde üreticilerin emeğinin karşılığını almasını diledi.

CHP'li Bilici, “Toprağa bıraktığımız bu mısır tohumlarının hasat zamanında bereket getirmesini diliyorum. Çiftçilerimizin yolu açık, ürünleri bol ve kazançları bereketli olsun” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi