Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Türkiye’nin farklı bölgelerinde süren orman yangınlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Her yaz benzer acı manzaraların tekrar ettiğine dikkat çeken Barut, “Maalesef ciğerlerimiz yanıyor ama iktidar oralı olmuyor. Ekiplerin insan üstü fedakârlıkla mücadelesi her türlü övgüyü hak ediyor ancak iktidarın yeterli önlemleri almaması kabul edilemez. Hepimize geçmiş olsun, bir an önce bu yangınlar söndürülsün” dedi.

Chpli Barut Türkiyenin Cigerleri Yanarken Iktidar Yine Yetersiz Kaldı (2)

“THK yangın mücadelesine dahil edilmelidir”

Yangınlara karşı verilen mücadelede ekiplerin çabalarını takdir eden Barut, sıcaklıkların artmasıyla birlikte yangınların her yıl büyük yıkımlara yol açtığını, buna rağmen iktidarın gerekli dersleri çıkarmadığını söyledi. Barut, “Yaşanan kaostan, yangın bölgelerinde görülen eksiklerden, yetersiz önlemlerden ve etkin adımların atılmamasından iktidarın hala gerekli dersleri çıkarmadığı açıkça görülüyor” ifadelerini kullandı.

Chpli Barut Türkiyenin Cigerleri Yanarken Iktidar Yine Yetersiz Kaldı (1)

Benzer acıların tekrar yaşanmaması için kalıcı adımlar atılması gerektiğini vurgulayan Barut, şu önerilerde bulundu: “1 Mayıs - 1 Kasım tarihlerini kapsayan yangın sezonu tanımı değiştirilerek planlama tüm yıla yayılmalıdır. Orman Genel Müdürlüğü’nün bütçesi artırılmalı, küstürülen orman köylüsü yeniden desteklenmeli, Türk Hava Kurumu güçlendirilerek aktif şekilde yangın mücadelesine dahil edilmelidir. Rusya’dan veya başka ülkelerden uçak kiralamak yerine ülkenin kendi imkanları güçlendirilmelidir.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı başka partiye mi geçiyor?
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı başka partiye mi geçiyor?
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Ayhan Barut