CHP Ulu Önder’i andı

CHP Ulu Önder’i andı
Yayınlama: 11.11.2022
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Örgütü belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partilileri ile birlikte Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84.yılı nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak, anma töreni yaptı.

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi; “Bağımsızlık ve kurtuluş mücadelemizin lideri, ülkemizin kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin ve Partimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 84.yılında saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz.

O’nu sadece anmak değil, aynı zamanda anlamak ve fikirlerini yaşatmak bizim en önemli görevimizdir. Mustafa Kemal ülkesinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine ömrünü adamış bir vatansever, ordusunun başında cepheden cepheye koşan cesur bir komutan, tüm dünyanın saygı duyduğu bir devlet adamı, bilime, kültüre, sanata ve sanatçıya değer veren bir entelektüel, egemenliği saraydan alıp millete teslim eden dünya tarihinin gördüğü en büyük devrimcidir.

Yunanistan’ın Anadolu’yu işgalinde baş sorumlu olan ve başarısız olduğu için istifa etmek zorunda kalan dönemin İngiltere Başbakanı Loyd George’un Atatürk hakkında sarf ettiği sözler Mustafa Kemal’in nasıl hayranlık uyandıran eşsiz bir lider olduğunu özetliyor.”Yüzyıllar ender olarak dahi yetiştirir.Şu talihsizliğe bakınız ki çağımızın dahisi Türk Ulusu’na nasip oldu ve O’nu karşımıza çıkardı. Mustafa Kemal’e karşı elimizden ne gelirdi? ‘’

Ne mutlu ki bize tüm dünyanın değer verdiği ve saygı duyduğu bu büyük lider, bizim Atamız!

Ne mutlu ki gururla onun izinden yürüyoruz!

Cumhuriyetimizin 2.yüzyılına girerken Atamızın manevi huzurunda söz veriyoruz!

İşgalden kurtarıp bize vatan yaptığın bu ülkeyi yeniden kuruluş ayarlarına döndürmek, kaybettiklerimizi yerine koymak, senin ilke ve devrimlerini sahiplenmek ve laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni sonraki nesillere emanet etmek için var gücümüzle çalışacağız.Tüm vatandaşların kendini güvende hissettiği, fikirlerini özgürce ifade edebildiği, ailelerin geçinebildiği, çocukların gülebildiği, yarınlara umutla bakan, üreten ve hakça paylaşan bir Türkiye’yi inşa edeceğiz atam.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.