CHP heyeti, ÇGC’deki depremzedelerle buluştu

CHP heyeti, ÇGC’deki depremzedelerle buluştu
Yayınlama: 18.02.2023
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Onursal Genel Başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ile Adana Milletvekili Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin ve CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret etti.

CHP heyeti, çalışmalarını sosyal tesislerde sürdüren gazetecilerle Hataylı deprem mağduru gazeteci Hamza Ezer ve gazeteci kızı Elçin Ezer’e geçmiş olsun dileklerini iletti. Hatay depreminde aileden 3 ferdini kaybeden Ezer ailesi de yaralı olarak Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde misafir ediliyor. Elçin ve Hamza Ezer depremde yaşadıklarını anlattı, Ezer ailesinin dramı heyete duygu dolu anlar yaşattı.

MESLEKİ DAYANIŞMA ÖNEMLİ
CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, yaşanan acılara birebir şahit olduklarını belirterek, Ezer ailesinin son durumu hakkında bilgi aldı. Sertel, “Burada TGF Genel Başkanvekili ve ÇGC Başkanımız Cafer Esendemir, cemiyet tesislerini depremzedelere açmış, hem gazeteciler faaliyetlerine devam ediyor hem de gazeteci meslektaşlarımız aileleri ile burada kalıyor. Bu çok kıymetli bir çalışma. Mesleki dayanışmaya çok iyi bir örnek teşkil ediyor. Bu yaraları hep birlikte saracağız” açıklamalarını yaptı.

ARAÇ MUAYENESİNE ERTELEME İSTEĞİ
Bölgede aciliyet gerektiren konuların bir an önce çözümlenmesi gerektiğini ve bunun yanı sıra önemli bir başka sorun olan araç muayenesi konusuna dikkati çeken Milletvekili Sertel, “Zaten ne araç muayene tesisi kalmış bölgede ne de başka bir şey, insanlara araçlarında yatıp kalkıyor. Araç muayenesi ne muayeneleri yaptıracak tesis var ne de paraları var. Bu nedenle deprem bölgesinde araçların muayenesinin 1 yıl süre ile ertelenmesi isteğimizi kamuoyuna duyuruyoruz” diye konuştu.

DOĞA İNTİKAMINI ALIR
Milletvekili Okan Gaytancıoğlu da, “Doğa intikamını alır. Doğanın koşullarına uymak lazım; tarım yapılan arazilere, dere yataklarına yapılaşmaya, yerleşime izin verilmemeli.  Bu problemler jeoloji mühendisleri, jeofizik mühendisleri, inşaat mühendisleri hep birlikte multidisipliner çalışma ile çözülür” dedi.

ADANA’DA HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI…
Milletvekili Müzeyyen Şevkin depremde Adana’nın hasar durumunu ve kaybedilen vatandaşların sayılarını paylaştı. Uzmanlık alanı olan deprem ile ilgili doktora da yapan Jeoloji Yüksek Mühendisi Şevkin, “Adana’da enkaz çalışmaları tamamlanmış durumda, an itibariyle bize verilen resmi rakam 430 vatandaşımızın hayatını kaybettiği yönünde. Bakanlık koordinasyonunda jeoloji mühendisi, jeofizik mühendisi, inşaat mühendisi gibi teknik elaman çalıştıran kurumların bir an önce hasar tespit çalışmalarını tamamlaması gerekiyor” şeklinde konuştu.

ÜÇ ÖĞÜN YEMEK VERİLİYOR
ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de “Depremin olduğu ilk gün yönetim kurulu arkadaşlarımızla görüşüp tesislerimizi üye olan, olmayan tüm gazetecilere ve ailelerine açtık. Şu anda 4 gazete 1 televizyon kanalı burada faaliyetlerini sürdürüyor.  Habercilik yapabilmelerine imkan sağlarken aynı zamanda ailelerini de burada ağırlıyoruz. Her gün 3 öğün yemek ikramlarımız da var. Böyle bir acıyı bir daha yaşamayız umarım” açıklamalarını yaptı.

CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi ise deprem yönetmeliklerinin önemine değinerek, “Eski binaların ciddi bir biçimde uzman mühendislerle kontrolleri yapılmalı. Bu konu ihmal edilmemeli” dedi.
ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu ile görüşen CHP heyeti, ziyaretin ardından Hatay’a hareket etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.