CHP Adana Milletvekili Aday Adayı Nevin Biçer ‘Bütün kadınların siyasete atılmalarını istiyorum’

CHP Adana Milletvekili Aday Adayı Nevin Biçer  ‘Bütün kadınların siyasete atılmalarını istiyorum’
Yayınlama: 30.03.2023
A+
A-

 

CHP eski Seyhan kadın kolları başkanı ve  Adana ili Seyhan İlçesi Kurtuluş mahallesine 2019 yılında yerel seçimlerinde muhtar seçilen  Nevin Biçer (CHP) Cumhuriyet Halk Partisinden milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

 

Tecrübeli bir siyasetçi olan bütün kadınların ve bilhassa gençlerin siyasete atılmalarını isteyen aynı zamanda Adana’da Kurtuluş mahallesinin de muhtarlığını yapan Nevin Biçer, Cumhuriyet Halk Partisinden milletvekili aday adayı olduğunu açıklayarak çalışmalarına başladı.

Gençlerimiz bizim geleceğimizdir

CHP Adana Milletvekili aday adayı olarak genel merkeze başvurusunu yaptıktan sonra parti içi örgütleri ziyaret ederek desteklerini isteyen Nevin Biçer “Başarının hiçbir tesadüf olmadığını sürekli halkın içinde, halkla birlikte yürüyen insan hedeflerine her zaman ulaşacağına inanıyorum. CHP’de siyasi kariyerime başladığımda yönetimde bulundum, Seyhan ilçe kadın kolları başkanlığı yaparak çok çalıştım ve başardım. Aynı keza ilk seçimde kaybettiğim mahallemdeki muhtarlığı çalışarak iki katı oy alarak kazandım. Başarı hiçbir zaman tesadüf değildir. Ancak çalışırsan kazanabileceğini” belirtti.

Aktif siyasetin güzel bir okul olduğunu belirten Nevin Biçer “Çehrenizi, çevrenizi, kişiliğinizi değiştirir aynı zamanda olgunlaştırır. Fakat dürüst ve ilkeli bir siyaset sonucunda başarılı olursunuz. Yoksa bir anda yok olursunuz. Bu arada gençlerimizin de her pozisyonda ön plana çıkarmamız gerekiyor. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Vatanımızı onlara emanet etmekten başka alternatifimiz yoktur. Onlara iş imkanı sağlayalım ve geleceğe hazırlamak düşüncesini her zaman savunduğum için imkan verelim ki ne yaptıklarını görelim. Ben kendimden örnek verecek olursam bankadan emekli olduktan sonra aktif siyasete girdim. Hep düşündüm keşke daha genç yaşta siyasete başlasaydım bu çalışmalarımla memleketime daha çok faydalı olurdum. Fakat siyasetin yaşının olmadığını aktif hayatımda öğrendim ve çalıştıkça başarılı oluyorsun. Kadınlarımızda son yıllarda adaylık konusunda patlama yaşadığını ve ileri  yıllarda da daha da çoğalacağına inandığını” ifade etti.

Biçer “Kentimizin sorunlarını biliyoruz, iktidara geldiğimizde hepsini çözeceğiz”

Yeni projelere imza atarak sürekli gündemde kalan Biçer, STK’lar ile görüşerek Adana için ne gerekiyorsa çalışma içerisinde olduğunu belirterek şunları söyledi “Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim ve çalışmalarımızı hız kesmeden devam edeceğiz. Mahallem haricinde yaşanan deprem felaketinde halkımızın yanında yer alarak onların bir bir sorunlarını nasıl çözüme kavuşturduysak şimdi, Milletvekili aday adayı olarak partimizin iktidara gelmesi için son güne kadar çalışacağız” dedi.

ÖZGEÇMİŞİ:

1960 Yılında Adana’da doğan ve eğitimini Adana’da tamamladıktan sonra 1986 yılında bankacılık sektöründe iş hayatına atıldı.Uzun yıllar bankada görev aldıktan sonra Müdür yardımcısı oldu ve 2003 yılında Esbank’tan emekli .AÇEV’de okuma yazma bilmeyene okuma yazma dersi vererek çocukların okuma öğrenmesini sağladı. Kadın ve çocukların her zaman kırmızı çizgisi olduğunu ifade etti. KA-DER ve Atatürkçü Düşünce derneğinde görev yaptı.2003 yılında CHP’ye üye olup,o günden bu yana parti üyeliği devam ediyor. Bu bağlamda CHP’de delege, İlçe kadın kolları yöneticisi, İlçe kadın kolları başkanlığı, Kadın kolları Kurultay delegeliği, parti okulu usta eğiticiliği görevlerinde bulundu.2019 Yılından bu yana Adana ili Seyhan ilçesi Kurtuluş mahallesi muhtarlığı yapıyor.Evli ve iki çocuk Annesi Nevin Biçer birde erkek torunu var.

HABER:SERDAR AKIN-EDA ARSLAN

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.