CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’nın görevden alınmasına ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Tanburoğlu, alınan kararın hukuk devleti ilkesine aykırı olduğunu savundu.

Tanburoğlu açıklamasında, “Yüreğir Belediye Başkanımız Ali Demirçalı’nın görevden alınması, hukuk devleti ilkesinin açıkça ihlalidir. Bu karar; ne hukuki ne de meşru bir zemine dayanmamaktadır. Doğrudan doğruya halkın sandıkta tecelli eden iradesine yönelik siyasi bir müdahale niteliğindedir” ifadelerine yer verdi.

“Bu bir irade gaspıdır”

Alınan kararın siyasi olduğunu öne süren Tanburoğlu, “Buradan açıkça ilan ediyoruz: Bu bir hukuki tasarruf değil, bir irade gaspıdır. Yüreğir halkının oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanını görevden almak, milyonların demokratik tercihine darbe vurmaktır” dedi.

Fatih Mehmet Kocaispir: “Adana’dan ve siyasetten kopmuş değilim”
Fatih Mehmet Kocaispir: “Adana’dan ve siyasetten kopmuş değilim”
İçeriği Görüntüle

Yüreğir halkının sandıkta kararını verdiğini vurgulayan Tanburoğlu, “Bu kararı yok sayan her girişim, demokrasiye yönelmiş açık bir saldırıdır” ifadelerini kullandı.

“Mücadelemiz sürecek”

CHP olarak hukukun araçsallaştırılmasına karşı olduklarını belirten Tanburoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu nedenle mücadelemiz yalnızca bir belediye başkanının göreviyle sınırlı değildir. Bu mücadele; demokrasiye, hukuka ve milletin iradesine sahip çıkma mücadelesidir. Geri adım atmayacağız, boyun eğmeyeceğiz, kabullenmeyeceğiz.”

Tanburoğlu, “Yüreğir halkının iradesi iade edilene, bu hukuksuzluk ortadan kaldırılana kadar tüm demokratik ve meşru yollarla mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz” dedi.

Basın açıklamasına davet

CHP Adana İl Başkanlığı, konuya ilişkin basın açıklamasının 22 Nisan Çarşamba günü saat 17.00’de Yüreğir Belediyesi önünde yapılacağını duyurarak tüm vatandaşları davet etti.

Kaynak: Haber Merkezi